Au fost depistaţi 12 cetăţeni străini cu şedere ilegală în judeţul Galaţi

 Politia emigratiPoliţiştii de imigrări din Galaţi, în urma activităţilor întreprinse, în prima jumătate a lunii februarie a.c., au depistat 12 cetățeni străini care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În 11 cazuri au fost emise decizii de returnare, prin care străinii sunt obligati să părăsească ţara în 15 zile, iar pentru o persoană a fost eliberată o comunicare în vederea punerii în legalitate, în cazul său fiind interzisă îndepărtarea. Totodată, în cazul a doi dintre străini a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi au desfăşurat, în perioada 01 – 15 februarie a.c., mai multe acțiuni și controale cu forțe proprii pe linia combaterii sederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, pe raza municipiului Galați, 12 cetățeni străini, 8 bărbați și 4 femei, cu vârste cuprinse între 22 și 54 de ani.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 11  persoane din Turcia(8), Republica Modova(2) și Uzbekistan, prin care s-a dispus obligația să părăsească țara în termen de 15 zile. În cazul cetățenilor moldoveni a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni de zile.

Totodată, o femeie din Maroc a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări pe raza căreia are stabilită reședință, cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei.

Polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.