Românii ies în stradă, sunt alături de Kovesi

 ProtestMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut în această seară demiterea şefei DNA, procuror Laura Codruţa Kovesi. Conform lungului discurs, motivul revocării din funcţie ar fi „pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Este un atac fără precedent la adresa Justiţiei din România. Oamenii au început deja să iasă în stradă în marile oraşe şi să protesteze. Protestul are loc în urma apelului făcut pe facebook de către comunitatea „Corupţia Ucide”.

Oamenii scandează „Justiție, nu corupție”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Tudorel demisia”, „DNA să vină să va ia”, „PSD ciumă roșie”.

 Protest 2Comunicatul de presă al Cotroceniului: Actualizat: 22.02.2018, ora 20:14

„Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.