RO 068 THOBOR, echipa de robotică a CNCH, primul loc la Iași

Cine ar fi crezut?

RO 068 THOBOR Tecuci (1) Pornită din ideea că pentru cei care muncesc nu există limite, echipa de robotică a Colegiului Național „Calistrat Hogaș”  s-a înființat în octombrie 2017, fiind susținută de ONG-ul „Nație Prin Educație”. Ideea de a avea o echipă de robotică în Tecuci, un oraș fără tradiție în acest domeniu, a stârnit entuziasm unora, altora doar zâmbete ușor malițioase.

RO 068 THOBOR Tecuci (4) Însă implicarea, munca în echipă, studiul, au făcut ca echipa să crească în valoare pas cu pas. Puțini dintre cei care au avut răbdarea să ne urmărească iși dau seama câte ore de muncă, câte ore de studiu sunt necesare doar pentru a fi prezenți acolo la start, purtând speranța de a te plasa în primele locuri.

Nici un alt proiect poate nu ar fi putut motiva copiii atât de mult astfel încât aceștia să-și sacrifice aproape fiecare zi de vacanță și aproape fiecare duminică!

Și iată că demonstrativul organizat de BRD FIRST Tech Challenge la Iași a adus o mare de bucurie! Ne-am clasat pe primul loc într-o competiție  cu echipele (începem cu gazdele noastre, cărora le mulțumim):

RO 082 Liceul de Informatică Grigore Moisil Iași
RO  039 Colegiul Național Iași
RO 003 Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu Bacău
RO 006 Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița
RO 007 Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani
RO 036 Colegiul Național Unirea Focșani
RO 040 Colegiul Național Petru Rareș Piatra Neamț
RO 044 Colegiul Național Petru Rareș Suceava
RO 070 Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina Urziceni
RO 085 Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț
RO 089 Colegiul Național Ferdinand I Bacău
RO 089 Liceul Teoretic Ioan Cotovu Hârșova

cof

Ne-au fost alături la Iași foști elevi ai colegiului, astăzi studenți sau absolvenți ai studiilor universitare. Ne-am întâlnit cu un absolvent al colegiului care astăzi antrenează o echipă ieșeană. Nu putem descrie bucuria și emoțiile insulei de tecuceni, de acolo, de la competiție! Vestea reușitei noastre a ajuns și la București, la un alt absolvent al colegiului, cu mesajul  „Iată ce au reușit tecucenii tăi!”.

Emoții, concentrare, implicare și bucuria rezultatului final! Ne-am intors cu credința că valorile promovate de BRD First Tech Challenge – colegialitate, implicare, munca în echipă, competiția corectă, lucrul bine făcut,  și-au găsit loc în inima și acțiunile noastre.

Mulțumim celor care au crezut că vom reuși!  Mulțumim sponsorilor noștri!

București, venim!

 

Prof. Adriana Ciocănel