De Dragobete s-a râs româneşte la Ateneu – Galerie foto

Teatru Tecuci (1) Compania de Teatru Cristi Toma a fost din nou prezentă la Tecuci, aducând tecucenilor zâmbetul pe buze ori râsete fără frontiere la prezentarea comediilor sub semnătura marelui Caragiale.

Fundaţia Pelin a fost cea care a a invitat această trupă de actori minunaţi, oferind la sala Ateneu Tecuci o surpriză spectatorilor în zi de Dragobete.

Pentru început, scriitorul Vasile Ghica a urcat pe scenă şi a vorbit despre dispariţia dintre noi a unui valoros om de cultură, Dionisie Duma.

L-a catalogat pe Dionsie Duma drept „poetul iubirii”, a îndemnat publicul să-i citească opera vastă strânsă în numeroase cărţi, tradusă în mai multe limbi şi a recitat două poezii în ton cu ziua de 24 februarie.

Teatru Tecuci (5) Regizorul Cristi Toma a fost o încântare pentru auzul şi văzul tuturor. Trupa care i s-a alăturat pe scenă, şi în afara ei, a avut o prestaţie admirabilă, interpretări care nu sunt la îndemâna oricui atunci când este vorba de schiţele lui Ion Luca Caragiale.

Momentele spumoase au fost interpretate cu patos de actorii: Andra Iulia Stoicescu, Mihai Căpătană, Andrei Vasilescu şi Cristi Toma.

La aplauzele furtunoase ale publicului, trupa de actori a promis că va reveni pentru un alt spectacol în primăvară. Rămâne să stabilească o dată cu preşedintele Fundaţiei, Doru Eugen Pelin, cel care de multă vreme aduce cultura mai aproape de tecuceni.

 

Galerie foto: