Consilierii primarului sunt plătiţi regeşte doar pentru decor

Boboteaza 2018 Tecuci (5) Se cunoaşte faptul că primarul Tecuciului are doi consilieri personali. Academic spus, cei doi sunt „corpul de control al primarului”.

Unul dintre ei, Jan Vraciu, care face naveta de la Focşani, a mimat un concurs la angajare şi a avut bunul simţ să-şi etaleze declaraţiile de interes şi avere. Al doilea, Constantin Grosu, a fost pur şi simplu instalat în funcţie de primar, datorită faptului că l-a ajutat pe edil şi pe senatorul Butunoi în campanie, serviciul pe care îl ocupă fiind decontarea pentru prestaţia lui Grosu de a le aduce voturi din cartierele Tecuciului.

Constantin Grosu nu a catadicsit niciodată să facă publică vreo declaraţie de avere. Ştim că vocabularul nu-l ajută prea mult, dar speram că poate cu scrisul e altfel. De unde?!

Curtea de Conturi s-a instalat în Primăria Tecuci de luni, 19 februarie, cartierul general fiind în sala de la demisolul instituţiei. Pentru a ajunge la această încăpere, cei doi inspectori traversează zilnic coridorul de jos, prin faţa birourilor celor doi consilieri ai primarului. Nu, aceştia nu ocupă un birou, au alăturate spaţiile de lucru. S-ar fi sufocat probabil împreună.

Nu mare le-a fost mirarea inspectorilor de la Curtea de Conturi, să observe zilnic faptul că cei doi nu fac nimic. Pur şi simplu vegetează, pe scaune, pe durata programului.

Drept urmare, inspectorii au cerut de la Resurse umane fişele posturilor pentru Grosu şi Vraciu. Surpiză: nu există! Acest lucru nu este în regulă, fiecare angajat/funcţionar trebuie să deţină o astfel de fişă, imediat după angajare.

Că aceşti consilieri ai primarului, la fel ca mulţi alţii din primărie, sunt pe post de obiect de inventar, o ştim. Dar nu pricepem cum îşi justifică (in)activitatea foarte bine remunerată.