Administratorul DN 25 din Galaţi a fost amendat cu 14.500 de lei din cauza unui accident

 Accident DN25Administratorul DN 25 din judeţul Galaţi, unde marţi după-amiază a avut loc un accident rutier grav, soldat cu decesul unui bărbat şi rănirea altor patru, a fost sancţionat cu 100 de puncte amendă şi 14.500 de lei, întrucât s-a constatat că drumul era acoperit cu gheaţă. Poliţiştii au sancţionat Secţia Drumuri Naţionale Galaţi care administrează DN 25 pentru că nu a curăţat gheaţa. „Administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte amendă şi 14.500 de lei pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile potrivit standardelor în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Un accident rutier grav a avut loc pe DN25, în apropierea localităţii Tudor Vladimirescu, iar un bărbat, de aproximativ 25 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator, a decedat ulterior în ciuda manevrelor de resuscitare la care a fost supus la faţa locului. Pe de altă parte, ceilalţi patru răniţi, unul dintre ei fiind în comă, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

În accident au fost implicate două autoutilitare – una de 3,5 tone, şi alta de un tonaj mai mic. Şoferul autoutilitarei de 3,5 tone, care se deplasa dinspre Tecuci spre Galaţi, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat, a pătruns pe contrasens, iar maşina s-a ciocnit cu cealaltă autoutilitară.  În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Martorii de la accident au relatat că şoseaua era alunecoasă, conform news.ro.