După doi ani de mandat primarul s-a prezentat nepregătit la radio

Radio Luni, 26 februarie, C.C. Hurdubae a fost prezent la radio. Radio Tecuci. A venit în studio însoţit de purtătorul de cuvânt.

Dat fiindcă nu i-am auzit vocea purtătorului de cuvânt, mi l-am imaginat pe acesta fluturând cartonaşe cu răspunsuri, făcândui-i semne într-un limbaj mimic prestabilit, sau cerând time-out atunci când edilul s-a aflat în corzi.

La sfârşitul celor 80 de minute impresia lăsată de prezenţa în studio a lui Hurdubae este aceea a unei persoane inconsecvente, gata în orice moment să găsească un vinovat, altul decât cel real.

S-a discutat, haotic, despre majorarea preţurilor la transportul în regim de taxi. La un moment dat chiar a intrat în direct un reprezentant al taximetriştilor tecuceni căruia i-au tăiat microfonul. „Nu, dom’le, aţi înţeles greşit”, au spus la unison cei din studio.

Adevărul este că cei prezenţi au vorbit în contradictoriu, unul vorbea de fapte petrecute în 2015, celălalt despre 2018. Ce era să înţeleagă ascultătorul dacă fiecare din cei doi explica altceva?

A fost luată în discuţie pierderea unei finanţări de 11.984.737 lei, peste 2,5 milioane euro, pentru reabilitarea Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie.

La început primarul a negat această informaţie, precizând că nu este reală din moment ce autorul articolului nu îşi dezvăluie sursa. Logică social-democrată. Apoi a recunoscut că într-adevăr primăria a pierdut finanţarea pentru proiectul amintit.

Discuţiile penibile au continuat cu înfierarea celor care folosesc omonime şi paronime cu scopul de a induce în eroare cititorii. Remarca a venit din partea primarului, care este vicepreşedinte al unei asociaţii cu un nume aproape identic cu al altor două asociaţii deja existente.

Apoi s-a vorbit despre GAL şi CUP. Se intenţionează achiziţionarea de utilaje pentru Compania de Utilităţi Publice (CUP) prin GAL, deoarece CUP neavând profit nu poate achiziţiona legal aceste echipamente. Aici prezenţa GAL Tecuci pare a fi acea a unui şunt menit să ocolească căile legale de achiziţii. Cât de legal este acest şunt doar Camera de Conturi poate spune.

În discuţie a venit şi proiectul „Şansa T” cu achiziţiile îndoielnice făcute sau în curs de contractare…

Dar despre acestea, şi multe altele, vom scrie pe larg în materialele viitoare.