Stand-up Comedy cu Radu Pietreanu la Tecuci

Când? Sâmbătă, 24 martie, ora 19. Unde? La Ateneul Fundaţiei Pelin.

Radu Pietreanu  „Va fi un spectacol în care publicul este partener de dialog. Cine reuseşte să stea o secundă fără să râdă primeşte un premiu” precizează preşedintele Fundaţiei, Doru Eugen Pelin.

Cine este Radu Pietreanu? O legendă a umorului românesc, 35 de ani de carieră pe scene şi în televiziune. Omul care a revoluţionat umorul.  Este scenarist și actor.

Şi-a început cariera în anul 1983 la Cenaclul Orizont al Institutului de Mine Petroșani, unde a studiat exact cinci ani, apoi în 1988 a înființat grupul „Vacanța Mare” alături de Mugur Mihăescu și Dan Sava. Ulterior, s-a transferat la Craiova, unde a urmat doi ani la TCM, după care în 1992 a dat admitere la Facultatea de Teatru și Regie, unde a stat trei ani. În total a făcut zece ani de facultate, dar nu a terminat niciuna. Însă, în tot acel timp, și chiar și după aceea, a reușit să facă 22 de ani de „Vacanța Mare”, atât pe scenă cât și la televiziune.

Din 1999, ca membru al grupului Vacanța Mare a apărut în emisiuni săptămânale la Pro TV, iar de la începutul lui 2007 grupul Vacanța Mare s-a mutat de la ProTV la Kanal D, unde a apărut până în aprilie 2009.

A prezentat apoi la Etno TV emisiunea „Fabrica de Parodii Vamuz”.

La Antena 1, de la sfârșitul lunii februarie 2014, Radu Pietreanu prezintă, împreună cu Mugur Mihăescu, o emisiune în 12 ediții, intitulată „Vacanța Mare – Bătălia generațiilor“.

Intrarea se face doar pe bază de invitaţie, persoanele fizice sau juridice care fac dovada unei donaţii de minim 30 lei pot intra în posesia invitaţiei/invitaţiilor. Sediu: Fundaţia Pelin Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 (Librăria Pelin).

Elevi, studenţi, pensionari: 20 lei.

Pentru grupuri organizate se acordă reducere. Relaţii la telefon 0722.404.369.