Suntem plecaţi cu sorcova

Vidanja Tecuci Dacă ar fi să parafrazez o expresie celebră, aş spune: „Atunci când eşti dus cu sorcova, eşti dus şi gata, nu ai de unde să ştii, nu suferi. Din păcate au de suferit alţii”.

În data de 12 martie, în şedinţa Consiliului local Tecuci a avut loc o interferenţă între un consilier PNL şi primarul Municipiului Tecuci.

Cu toate că la şedinţele Consiliului local C.C. Hurdubae are statutul de invitat, acesta nu pierde nicio ocazie de a se insinua în discuţiile consilierilor locali şi de a ne împărtăşi din vasta sa experienţă psihanalitică. Acest lucru s-a întâmplat şi în 12 martie, în jurul orei 16.30, în sala de şedinţe a UAT Municipiul Tecuci.

– Decât să luăm trei utilaje vechi mai bine luăm unul bun şi nou. De ce să stea ca vidanja aia care nu funcţionează? a întrebat consilierul Papuc.

– Da’ de unde ştiţi dv. de vidanjă?, a reacţionat C.C. Hurdubae.

– Este versiunea oamenilor, răspunde Papuc.

– Este versiunea unor oameni plecaţi cu sorcova. Această vidanjă este achiziţionată. Neavând la dimensiune un garaj, este la unitatea militară, este în perfectă stare de funcţionare. Într-adevăr, pentru multe creiere bolnave, ne-am gândit să o folosim şi pentru ei, dar o să ne abţinem. Este un utilaj destul de bun. Noi la acest moment am scos la concurs postul de şofer pentru un astfel de vehicul special, nu putem să angajăm orice fel de om. Este o persoană, am înţeles după CV că a mai lucrat pe aşa ceva, care va fi şi şofer. A fost achiziţionată în luna decembrie, nu ştiu ce putea face în decembrie acest utilaj. Sau în ianuarie, a concluzionat C.C. Hurdubae.     

Nu am înţeles glumiţa cu creierele bolnave, pare trasă de păr. Dacă aş fi un psihanalist de calibrul primarului aş spune că nereuşita glumei se datorează unei stări de nervozitate pe marginea acestui subiect.

Partea cu „versiunea unor oameni plecaţi cu sorcova” este o idee bună. Adică să le vorbeşti oamenilor despre cei plecaţi cu socova. Poate că vom aborda şi noi acest aspect într-unul dintre articolele viitoare.

Aşadar avem o vidanjă care există la unitatea militară şi care nu a fost în stare să-şi etaleze aptitudinile în lunile decembrie şi ianuarie din cauza faptului că în aceste luni nu a fost nevoie de ea. Aici ar trebui să-l credem pe cuvânt pe primar. Să-l credem aşa cum l-am crezut atunci când a povestit presei că la unitatea militară există două ATV-uri cu 150.000 km la bord. În realitate bordurile ATV-urilor indicau doar 150 km. Cei 150.000 de km au fost doar „versiunea unor oameni plecaţi cu sorcova”.  

Este ilar să vorbeşti asistenţei despre oamenii plecaţi cu sorcova atunci când tu însuţi nu prea dai pe la domiciliu.

Strigător la cer este şi faptul că în 12 martie primarul ştia cine va fi angajat pe postul de şofer al vidanjei. Aceasta chiar dacă acest concurs este în desfăşurare şi abia ieri a fost afişată selecţia dosarelor.

Am scris aceste rânduri de la un internet cafe. Suntem plecaţi de ceva vreme de-acasă şi nu ştim când vom reveni.