Peste un miliard de lei alocaţi pentru promovarea activităţilor din Tecuci

Promovare Zăpada care s-a aşternut peste Municipiul Tecuci a fost un bun prilej pentru municipalitate de a demonstra că se face treabă.

La această oră trotuarele din oraş sunt pline de gheaţă iar la fiecare pas rişti să ajungi cu piciorul în ghips. Această observaţie are menirea de vă face să înţelegeţi cât de bine s-a lucrat.

Şi fiindcă degeaba se lucrează dacă locuitorii municipiului nu află acest lucru, pe pagina edilulului au apărut postări sponsorizate. În acest mod postările respective pot ajunge la cât mai mulţi utilizatori, în funcţie de bugetul pe care îl acorzi postării.

„Așa, și? Nu-i ceva normal să popularizezi activitățile, mai ales în această epocă computerizată?”, a comentat un cititor. Aceasta după ce acelaşi cititor scria: „Ei, nu, că prostie mai mare nici nu am mai citit. Am pretenții la ziarist. Citez (că să fie pe înțeles la ce fac referire).  <<Cont de facebook plătit din banii contribuabililor>>. Hai că râd de mor. Numai cine nu vrea nu are cont de facebook”.

În postarea la care face referire autorul comentariului am scris „cont de facebook  sponsorizat din banii contribuabililor”. Există o diferenţă între „cont de facebook plătit” şi „cont de facebook sponsorizat”. Conturile de facebook sunt gratis, dar atunci când postările sunt plătite pentru a ajunge la mai mulţi utilizatori, acestea se numesc postări sponsorizate. În acest mod contul devine sponsorizat.

Preţul unei sponsorizări pleacă de la 4 lei pe zi pentru o audienţă între 313 şi 1.115 persoane, ajunge la 19 lei pe zi  pentru 1.412 – 4.361 persoane, dar poate depăşi această ultimă sumă în funcţie de bugetul investit.

Dat fiindcă cititorul nostru a deschis subiectul este bine să amintim contribuabililor cât îi costă popularizarea activităţilor întreprinse de Primărie şi instituţiile subordonate.

Pentru afişe, bannere, invitaţii, flyere, insigne şi mediatizare, în anul 2018 vor fi plătiţi aproximativ 129.600 lei, respectiv 1,29 miliarde lei vechi. Aceşti bani sunt adunaţi din taxe, impozite şi propriri.

După această sumă indecentă care va fi cheltuită pe promovare în acest an, cititorilor nu le rămâne decât să constate cât de etică este strângerea cu uşa a pensionarilor care abia au după ce bea apă, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele, astfel încât primarul să-şi sponsorizeze postările chiar şi cu 4 lei pe zi.