Susţinătorul primarului minte aşa de senin precum respiră – Galerie foto

Andrei Petica Tecuci (10)
Foto: Abel Balaban Marian

Andrei Petică, care se prezintă drept „un simplu tânăr tecucean, implicat și dedicat dezvoltării orașului” este preşedintele Asociaţiei Tinerilor Tecuceni, prescurtat ATT Tecuci. El vine cu idei geniale de risipire a banului public, iar primarul îi ţine hangul.

Nu de puţine ori acest tânăr a fost văzut în compania actulului primar, fiind alături şi susţinându-l atât în campania electorală dinaintea alegerilor din 2016, cât şi în prezent la acţiunile imortalizate ale conducerii PSD Tecuci.

Cu toate că susţine neîncetat că nu are nici o legătură cu politica, că nu este membru de partid, încă din 2015 Andrei Petică a cooptat mai mulţi tineri din Tecuci pentru a susţine PSD şi cauza acestuia.

Ieri, 26 martie, pe pagina de socializare a primarului, la întrebarea unuia dintre contribuabili, referitor la faptul că nu a fost văzut pe stradă niciun asistat social la deszăpezire, Andrei Petică răspunde: „Stimate domn, asistaţii sociali sunt de dimineaţa prin oraş la deszăpezire”.

Stimate domn, Andrei Petică, conform conducerii de la Asistenţa Socială, în Tecuci nu a ieşit niciun asistat la muncă. În data de 23 martie, când a nins, la prestări s-au prezentat două persoane cu venit minim garantat, care trebuiau să făcă câteva ore. Ceilalţi asistaţi şi-au făcut norma de muncă până la jumătatea lunii martie. Directoarea Asistenţei, Mariana Manole, i-a trimis acasă pe cei doi, considerând că nu are rost să iasă la muncă doi inşi plus doi angajaţi care să-i păzească. Drept urmare, conducerea Primăriei şi Asistenţei Sociale, nu a binevoit să apeleze la aceşti prestatori, considerând că nu trebuie deranjaţi pentru „puţină zăpadă”.

Tot Andrei Petică este cel care preia rolul de consilier personal a lui C.C. Hurdubae, răspunzând la întrebările adresate de tecuceni. În fapt, toate răspunsurile sunt aidoma cu cel de mai sus, preferând să preaslăvească munca edilului şi a conducerii PSD, când, de fapt, lucrurile stau taman invers. De ce o face Andrei? Pentru a avea cât mai multe sponsorizări de la primărie şi instituţiile subordonate acesteia. Exemplificând, numai la acţiunea „Insula 2018”, Andrei va beneficia de suma de 30.000 lei de la administraţia locală. În acest timp el merge şi la oamenii de afaceri din Tecuci cu cereri de bani. Cum se face contabilizarea acestor sume, nu avem de unde şti, dar pentru intrarea la acest eveniment participanţii vor fi nevoiţi să scoată câte 10 lei de persoană.

În urmă cu câteva zile Hurdubae lăuda acţiunile ATT la un post de radio moldovenesc. A uitat să specifice şi sumele alocate acestei ATT în ultimii doi ani pentru diverse acţiuni.

Elevii de la Colegiul „Calistrat Hogaş” au obţinut recent câteva premii importante la robotică. Nu era mai bine să se aloce acestor inventatori, şi altora ca ei, aceste sume de bani, să nu mai fie nevoiţi să caute prin târg la diverşi patroni? De ce ar fi sponsorizate toate acţiunile lui Petică, când cei care sunt mândria Tecuciul în diverse domenii trebuie să bată din poartă în poartă pentru a-şi putea pune în practică invenţiile şi performanţa? Doar felicitările nu le ţin de cald.

Toate aceste sume de bani, unele strânse de la sponsori, altele alocate de la buget, sunt menite unor activităţi care doresc să arate cât de eficientă este administraţia PSD la Tecuci. Aceasta chiar dacă realitatea demonstrează contrariul.

Vă prezentăm un set de fotografii din care reiese faptul că Andrei Petică nu are nici o treabă cu politica ori cu primarul: