Au fost confiscate 149 kg peşte

 pestePolițiștii gălățeni din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Investigarea Infracționalității Economice și Rutier au acționat în perioada 26 -30 martie a.c., pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activități ilegale de pescuit.           

În cadrul activităților  la care au participat 109 polițiști, sprijiniți de reprezentanți din cadrul A.N.P.A. – Filiala Moldova și  D.S.V.S.A. Galați, au fost legitimate 166 persoane și verificați 133 conducători auto.

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni, dintre care 2 de transport, deținere sau comercializare fără documente legale a peștelui sau produselor din pește.

Au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale în valoare de 62823 lei, la punctele de lucru a  două societăți comerciale din municipiul Galați fiind găsite 77 kg pește specia nisetru, 7,2 kg medalion somon, 12,5 kg file somon şi 5 kg medalion sturion, ce nu prezentau elemente de identificare, neputând fi efectuată trasabilitatea.

Polițiștii au confiscat 149 kg pește și o plasă monofilament.