Este timpul să ne împăcăm cu natura!

 Scoli Tecuci (3)„Este timpul să ne împăcăm cu natura!”,  a fost tema din acest an al evenimentului Ora Pământului, care a avut loc în ultima săptămână a lunii martie. Natura este cea care conturează un tablou deosebit plăcut privirilor noastre.

„Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acționăm, mai mulți, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului. Pentru că nu există o altă planetă pe care să plecăm”, spune Dr. Orieta Hulea, Director WWF România.

 Scoli Tecuci (6)Tot cu prilejul acestui eveniment, elevii clasei a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci, i-au informat și sensibilizat pe cei prezenți, cu privire la importanța unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, în cadrul campaniei naționale de educație ecologică și voluntariat, desfășurată în  Proiectului ecologic: „Let’s Get Green!”. Semnalul lor de alarmă a avertizat că locul multora dintre deșeuri nu este la groapa de gunoi, ci la reciclare, îndemnând în acest mod la acțiuni de voluntariat în comunitate. Fiți alături de noi!

Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii, potrivit organizației WWF (World Wild Fund), a fost marcată și de elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Tecuci.

Scoli Tecuci (7)Ca semn al conştientizării problemelor climatice, ei au stins luminile în intervalul 20,30-21,30, timp în care s-au reconectat cu natura și au aprins lumânări, au cântat, au dansat și au adresat scrisori Naturii, oferind în acest mod, simbolic, o parte din energia lor Pământului.

Ne-am alăturat miliardelor de oameni de pe tot Globul, cu același mesaj: problemele cauzate de schimbările climatice și de extraconsum.

Prof. Elena Dascălu