Interesul consilierilor PSD faţă de problemele cu care se confruntă tecucenii – Video

 

Joi, 29 martie, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului local Tecuci. Pe ordinea de zi s-au aflat 19 proiecte de hotărâre şi două informări ale Curţii de conturi.

În cadrul acestei şedinţe au existat o serie de intervenţii ale consilierilor Vasile Diaconu şi Petru Papuc.

„Veniturile estimate pentru 2018 în valoare de 2.434 mii lei consider că sunt total umflate şi nu se pot realiza. De asemeni şi cheltuielile pe care le supunem acum aprobării nu o să fie realizate. Pe ce mă bazez. Anul trecut am avut un buget prognozat de 1.749 mii lei, s-a realizat 1.358 mii lei. Cheltuielile prognozate – 1.748 mii lei, realizate – 1.603 mii lei. A rezultat un deficit de 245 mii lei, care a fost contestat. În acest an, pe primele două luni, ianuarie şi februarie, s-au realizat venituri de 275 mii lei şi cheltuieli de 302 mii lei, rezultând un deficit de 27 mii lei. Rezultă în continuare că această societate, Administrarea Cimitirelor şi Spaţiilor Verzi Tecuci, generează pierderi. Până acum pierderile înseamnă 300 mii lei. Dacă nu se iau măsuri aceste pierderi vor crea probleme”, a precizat consilierul Vasile Diaconu.

Pe parcursul şedinţei consilierul Petru Papuc a ridicat problema succesiunii logice a introducerii proiectelor pe ordinea de zi, întregul Consiliu local fiind de acord cu faptul că unele proiecte trebuiau să fie aprobate înaintea altora. Acest neajuns a fost pus pe seama unei greşeli de redactare a ordinii de zi.

După aprobarea proiectelor aflate pe ordinea de zi consilierul Petru Papuc a adus la cunoştinţa consilierilor una dintre problemele cu care se confruntă locuitorii cartierului Tecuciul Nou. În acest moment consilierii PSD au început să plece, atitudinea lor demonstrând că nu sunt interesaţi de problemele cetăţenilor din cartierul tecucean.

Ultimul aspect atins de consilierul Papuc a fost decizia Tribunalului Bucureşti de anulare a concursului organizat pentru funcţia de secretar al UAT Tecuci. La această interpelare primarul municipiului a ales să dea bir cu fugiţii. În opt secunde primarul şi-a strâns lucrurile şi a părăsit spaţiul destinat şedinţei. Acesta este un record în materie de comunicare la Primăria Tecuci.

În lipsa unui comunicat oficial al Primăriei pe această temă, consilierul Papuc a invocat articolele apărute pe internet, solicitând lămuriri privind situaţia creată.

„Este hotărâre judecătorească care nu e rămasă definitivă”, a precizat primarul municipiului Tecuci, înainte de a părăsi sala de şedinţe. „Dacă dumneavoastră citiţi pe facebook… Eu nici măcar nu deschid…”, a conchis edilul, lucru care nu ştim ce vrea să însemne.

A fost o şedinţă a Consiliului local cât se poate de reuşită, consilierii PSD tratând cu spatele problemele cu care se confruntă tecucenii.