Rechizite şi jucării colectate pentru copiii în dificultate

Bunul Samaritean NicorestiPeste 500 de rechizite și 100 de jucării colectate de liceenii din Tecuci au fost donate copiilor în dificultate din Nicorești

În luna martie, Colegiul Național de Agricultură și Economie din Tecuci, prin Consiliul Școlar al Elevilor și liceenii săi, a colectat peste 500 de rechizite pentru cei 40 de copii în dificultate de care are grijă Asociația Bunul Samaritean din Nicorești. Astfel, copiii centrului de zi al asociației au beneficiat de caiete, instrumente de scris și colorat și alte rechizite. Numărul de rechizite strâns de către liceeni a fost dublat de Asociația Semper Musica Tecuci și Librăriile Graphotek, în limita a 50 de bucăți fiecare.

colecta CNAE TecuciÎn același timp, Colegiul Național Spiru Haret Tecuci, prin implicarea Consiliului Școlar al Elevilor, a găzduit evenimentul – TAG SOCIAL – prin care liceenii colegiului s-au provocat între ei pentru strângerea de jucării, atât pentru copiii centrului de zi al Asociației Bunul Samaritean, cât și pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 7 „Nicolae Bălcescu”. Peste 100 de jucării au fost colectate și donate către cei mici.

Alexandru Gheorghiu, coordonator proiect, menționează: „Faptul că liceenii au decis să ajute, ne demonstrează încă o dată disponibilitatea acestora pentru astfel de proiecte și intervenții comunitare. Mai multe decât atât, colectele demonstrează atenția pe care aceștia o acordă și problemelor sociale din jur și nu numai chestiunilor de socializare, celor personale sau gadget-urilor. Mă bucură numărul de rechizite și jucării pe care ei au reușit să îl strângă și, mai mult decât atât, mă bucură faptul că acțiunile lor au răspuns unei nevoi reale, ceea ce pentru noi reprezintă o mare realizare.”

Scoala N. Balcescu TecuciCele două colecte organizate în Tecuci fac parte din proiectul „30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”. Cu ocazia acestui proiect, 30 de Consilii Școlare din județul Galați și-au chestionat elevii reprezentați cu privire la domeniile în care s-ar implica și beneficiarii pe care i-ar ajuta, și-au dezvoltat planuri proprii de acțiune și vor organiza câte un eveniment comunitar, conform dorințelor de implicare ale liceenilor. În final, Consiliile Școlare vor raporta online, utilizând website-ul www.cjegalati.ro, Consiliul Județean al Elevilor Galați devenind primul consiliu din România care va beneficia de raportare online și statistică imediată legată de impactul acțiunilor organizate de Consiliile Școlare reprezentate.