„ecOprovocarea” la Liceul tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci

Concursul Național „ecOprovocarea” este organizat de „ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă” și cuprinde mai multe secțiuni. Una dintre acestea este Plantarea de puieți (organizarea unor activități de plantare sau participarea la activități de împădurire), în cadrul cărora, cu ajutorul voluntarilor – colegi, elevi – se plantează puieți forestieri pentru împădurirea unei zone.

 Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, a organizat pe data de 17 aprilie 2018, în colaborare cu Ocolul Silvic Tecuci, activitatea de împădurire a unui hectar de pădure, pe care s-au plantat 5000 de puieți de salcâm.

Activitatea s-a desfășurat pe raza comunei Movileni, UP II Torcești, UA41, sub coordonarea prof. Trifan Gina din partea Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” și a ing. Constandache Marius din partea Ocolului Silvic Tecuci.

 La activitate au participat:

– 81 de elevi ai Liceului Tehnologic „Elena Caragiani”: 12 elevi – clasa a IX-a profesională (mecanic auto), 7 elevi – clasa a X-a (Tehnician în industria textilă), 17 elevi – clasa a X-a profesională (Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice), 33 elevi – clasa a XI-a liceu (calificările: Tehnician în instalații electrice și tehnician mecanic pentru întreținere și reparații), 7 elevi – a  XI-a profesională (Confecționer produse textile), 4 elevi – a XII-a (Tehnician electromecanic) și o elevă voluntar de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci – Bulboacă Anca – clasa a VI-a;

– 11 cadre didactice: Trifan Gina, Rotaru Beatrice, Capriș Margareta, Buzdugan Victor, Avădanei Constantina, Dragomir Mirela, Țenea Mioara, Leica Gheorghe, Dănăilă Tănase, Boiangiu Mihai și Rău Ștefan;

– Pădurarul Borș Lucian.

 În perioada 15-23 martie 2018, s-au desfășurat acțiuni de conștientizare a necesității plantării de arbori și puieți la nivelul claselor din Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, iar elevii și-au manifestat interesul pentru participarea la activitatea de voluntariat.

La sfârșitul activității elevii au fost încântați de ceea ce au realizat, propunându-și ca pe viitor să mai participe la astfel de activități de voluntariat.

 

Prof. Gina Trifan