Școala „Elena Doamna” din Tecuci va avea o clasă ECO în aer liber

În luna aprilie a.c, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci va amenaja o sală de clasă ECO în curtea interioară a Școlii Gimnaziale „Elena Doamna” din Tecuci, spațiul urmând să fie utilizat de clasele de elevi pentru activități legate de protecția mediului și sănătate.

 Astfel, elevii vor putea participa la workshop-uri practice de grădinărit, de transformare a hârtiei folosită în hârtie reciclată, de împrietenire cu legumele și fructele recomandate pentru consum la vârsta lor, dar și la acțiuni organizate cu ocazia Zilei Pământului sau de educație non -formală legată de importanța reciclării, a colectării selective și unei nutriții potrivite. Spațiul va fi reamenajat prin folosirea de materiale cât mai prietenoase cu mediul înconjurător și va include un perimetru pentru grădinărit, spațiu de clasă, de depozitare a materialelor pentru workshop-uri și pubele de colectare a hârtiei, plasticului și pentru compost. Reamenajarea spațiului face parte din proiectul „Clasa ECO de afară!” organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci în parteneriat cu Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci și finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin Programul „Spații verzi”.

Bogdan Istrate, Președinte Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, menționează: „Este pentru prima oară când o unitate de învățământ din Tecuci beneficiază de un astfel de spațiu în aer liber și mai mult decât atât, de acțiuni sub formă de concursuri și workshop-uri pentru cei mici prin care aducem în atenția lor chestiuni importante precum importanța reciclării, a reutilizării și reducerii resurselor, colectării selective, dar și cele legate de sănătatea proprie. Dacă în prima fază a proiectului, clasele de elevi vor concura pentru – Cea mai ECO clasă -, în cea de-a doua, elevii împreună cu învățătorii vor putea utiliza clasa ECO de afară pentru diferite workshop-uri legate de protecția mediului înconjurător și nutriție. Proiectul reprezintă o provocare pentru noi și sperăm ca spațiul nou reamenajat să fie un exemplu pentru celelalte unități de învățământ din Tecuci și să poată fi replicat în viitor. ”

Clasa ECO de afară va fi finalizată până la finele lunii aprilie, urmând a fi folosită de către elevi până la terminarea anului școlar 2017-2018 și din toamnă, cu ocazia noului an școlar. Toate materialele pentru workshop-uri precum și metodologia aferentă acestora vor fi prezente în spațiul reamenajat.