Percheziţii şi arestări pentru trafic de persoane

Percheziţii la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au destructurat o grupare infracțională intrafamilială, ai cărei membri ar fi recrutat sau răpit persoane minore și majore, în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei.

Ieri, 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – S.T. Galați, au desfășurat 5 percheziții, pe raza județelor Galați și Brăila, la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane.

În urma activităților, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, ce ar fi fost achiziționate din banii obținuți ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane, precum și bijuterii și  4.500 de euro.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2007, patru dintre persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat, intrafamilial, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, la care, începând cu anul 2013 ar fi aderat și cea de-a cincea persoană. 

În perioada 2007-2018, membrii grupului ar fi recrutat, prin inducerea în eroare,  răpire sau constrângere, trei victime minore și cinci victime majore, pe care ulterior le-ar fi transportat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale. Acestea, prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, erau obligate să practice prostituția, pe teritoriul Italiei, în diferite locații.

Banii obținuți în acest fel ar fi  fost însușiți de membrii grupului, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de peste 300.000 de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore, a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, și a două femei de 33 și 67 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

În cursul zilei de astăzi, cele cinci persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi, Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.