Braşoavele lui Hurdubae

De curând, Primăria Tecuci a anulat un festival concurs naţional prin care erau promovate tinerele talente din municipiul nostru dar şi din ţară. Cum povestea anulării festivalului a căpătat amploare, Primăria, prin Serviciul de comunicare, a emis un comunicat din care reiese că toată lumea e vinovată în vreme ce instituţia este curată ca lacrima. Din acest comunicat spicuim:

<<Nu a fost făcută nicio solicitare din partea Școlii Gimnaziale „Dimitrie A. Sturdza” privind rezervarea sălii de spectacole „Ion Petrovici” pentru desfășurarea acestui festival.

Amintim că procedura de rezervare a sălii de spectacole „Ion Petrovici”, constă în a depune o solicitare scrisă la secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Tecuci, cu cel puțin 15 zile, înainte de data desfășurării evenimentului.

În această situație Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” trebuia să înainteze o adresă către Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, ceea ce nu s-a întâmplat. Contrar acestei proceduri, un cadru didactic al Școlii Gimnaziale „D.A. Studza” a promovat în nume personal evenimentul fără să existe un acord scris între cele trei instituții>>.

Din surse sigure aflăm că există o solicitare scrisă şi un memoriu, precum şi un acord de parteneriat între organizatorii festivalului şi Casa de cultură Tecuci, acord încheiat în luna octombrie 2017.

De altfel tot comunicatul, cap-coadă, este o minciună, praf aruncat în ochii contribuabililor. Adevăratul motiv al anulării festivalului este sponsorizarea primită de la un fost candidat la fotoliul de primar al Municipiului Tecuci.

Aceasta este supărarea primarului. Primăria nu ajută în niciun fel astfel de festivaluri care duc tradiţia mai departe, dar, în acelaşi timp, nici nu este de acord ca altcineva să o facă. În special foştii contracandidaţi.