Inedit la Tecuci: Proiecţii de filme la Ateneu

Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.

Caravana Docuart, ajunsă la a cincea ediție, poposește în acest an, pentru prima oară la Tecuci, pentru a aduce o nouă serie de filme premiate la ultima ediţie a Festivalului Filmului Documentar Românesc, Bucureşti Docuart Fest (BDA).

În acest an, 2018, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Proiecțiilor li se vor alătura și realizatorii filmelor pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul. Acest proiect are ca scop popularizarea și încurajarea producției de documentar românesc, stimulând atât regizorii, cât și spectatorii în desfășurarea evenimentului.

Caravana Docuart este organizată de asociația Docuart și cofinanțată de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) și Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) în parteneriat cu Fundaţia Pelin.

Proiecțiile au loc la Ateneul din Tecuci și accesul publicului este liber. Tecucenii sunt invitați să ia parte la proiecții, duminică, 13 mai, începând cu ora 17.30, alături de regizorii și realizatorii filmelor.

Se vor viziona proiecţiile:

– „O viaţă ratată”, regia Eugeniu Bocancea – ora 17,30

– „Cine iubește și lasă”, regia Victor Gălușcă – ora 18

– „Enescu Experience”, regia Diana Iabraşu, Alex Condurache – ora 18,30

– „Varză, cartofi și alți demoni”, regia Șerban Georgescu – ora 19,30

–  „Secondo me”, regizat de Pavel Cuzuioc – ora 20,40.