Câți kilometri sunt până la Galați?

Se spune că uneori nu vedem pădurea din cauza copacilor și trecem în viață pe lângă unele aspecte diferite, le vedem dar nu avem timpul și curajul de a le analiza cu atenție, poate din cauza multiplelor probleme din viaţa de zi cu zi.

 Am mai spus și cu alte ocazii, sunt născut și crescut în Tecuci, oraș pe care îl cunosc foarte bine. Oricine știe că în Tecuci, kilometrul zero este pe strada 1 Decembrie 1918, în apropierea Băncii Raiffeisen, mai exact în fața cabinetului avocatului și regretatului M. Căcescu.  Aici, deci, este centru orașului. Mergând spre direcția Galați, în apropierea rondului, în fața Parchetului, pe partea dreaptă, avem un indicator care ne informează faptul că până la Galați avem 78 de km.

Deschid DEX-ul, ediția 2012, iar la pagina 502 se spune că  indicatorul este un termen care ne anunță ceva sigur, hotărât. Foarte bine.

 Ne deplasăm în direcția Galați și după ce parcurgem mai bine de un kilometru, în fața complexului Lidl, după ce am parcurs acel kilometru de la indicatorul cu 78 km, tot pe partea dreaptă, avem un alt indicator care ne informează că până la Galați acum avem 79 de km.

Oare, după această logică, câți kilometri or fi până la Galați?

 

Iancu Aizic

 

One thought on “Câți kilometri sunt până la Galați?

  1. Pe biletul de călătorie cu trenul, scrie că între Tecuci și Galați sunt 85 km. Sper că nu ne mint și aștia.

Comments are closed.