Un asociat GAL a primit condamnare pentru ameninţări

Asociaţia pentru Creşterea Animalelor din Tecuci este patronată de Ionel Mandea. Această Asociaţie împreună cu alte 12 entităţi de drept privat fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Anton Cincu”, care are preşedinte pe Traian Bălănică, fost candidat UNPR la alegerile locale din 2016 şi vicepreşedinte pe actualul primar Hurdubae. Aceste entităţi tecucene fondatoare sunt înrolate politic în PSD şi UNPR.

Potrivit deciziei votate de aleşii tecuceni, bugetul local achită anual din taxele şi impozitele încasate de la locuitorii oraşului, suma de 3 lei de persoană, respectiv 104.000 de lei pe an pentru cotizarea acestui GAL „Anton Cincu” Tecuci.

Faptul că Hurdubae nu agrează pe unii din presa tecuceană, am constatat pe propria piele.

La sfârşitul anului trecut Ionel Mandea apare menţionat în articolul „Capii Mafiei PSD-UNPR au găsit criminalul care să-i execute pe ziariştii de la favor.ro”, dezvăluind cum Mandea a recurs la ameninţări.

Acesta fost dat în judecată şi în data de 7 mai s-a dat sentinţa de condamnarea inculpatului Ionel Mandea. Totodată, pe rol, mai există un dosar tot la adresa aceluiaşi inculpat.

Aceştia sunt membrii fondatori ai GAL cu care s-a asociat şi defilează Primăria Tecuci.