Piesa „Valsul câinelui” pe scena tecuceană

Marţi, 15 mai, apreciatul Teatru „V.I. Popa” din Bârlad a prezentat în sala „Ion Petrovici” din Tecuci spectacolul cu piesa „Valsul câinelui” având autori pe A. Mardan și A. Tanasul, reputați scriitori și dramaturgi din Ucraina, deținători a numeroase premii atât în țară cât și peste hotare.

 Câinele este un personaj imaginar, sau poate nu, care în final se dovedește a fi ca de obicei cel mai credincios prieten al omului. Piesa urmărește adevărata față a unor oameni apropiați – frate, fiică, iubită, avocat personal sau chiar doctor, toți urmărind ca unic scop Averea, respectiv îmbogățirea de pe urma persoanei care dându-se bolnavă, chiar muribundă, urmărește cu dispreț adevărata față a acestora.

Subiectul este deci simplu, oglindind lupta pe viață și pe moarte pentru acapararea conținutului unui seif în care se bănuiește că ar fi averea dar care în realitate avea doar o sticlă de băutură în el. Sunt demascate astfel, adevăratele fețe ale așa-zișilor apropiați, pentru care averea era unic scop și care în final revine celui mai credincios aliat, adică câinelui.

În spectacol au evoluat artiștii bărlădeni: Petronela Ene, Ramona Parpaliță -Ananie, Sorin Ghiorghe, Alexandru Sasu, Cătălina Rusu, Lucian Arhire, Lily Popa -Alexiu și Maricel Anghel. Scenografia, Sandu Maftei iar regia Cristian Gheorghe, apreciat actor și regizor al teatrului „Fani Tardini” din Galați, colaborator apropiat al teatrului bărlădean.

O piesă bună cu durata de aproape două ore, urmărită cu interes de spectatori.

 

Iancu Aizic

Această prezentare necesită JavaScript.