Transparenţă zero în administraţia Hurdubae

În data de 31 mai 2017, Serviciul juridic al Primăriei Tecuci motiva, într-un proiect de hotărâre depus către aprobarea Consiliului local, faptul că instituţia are doar doi consilieri juridici care nu fac faţă numărului mare de dosare. Se specifica că volumul de lucru al serviciului juridic este mare, nefăcând faţă avalanşei de dosare aflate pe rolul instanţei, aceste dosare fiind la adresa Primăriei, Consiliului local şi primarului Hurdubae. În acea şedinţă s-a decis ca avocata Irina Stanciu din Galaţi să reprezinte procesul cu Romlux, valoarea contractului de reprezentare fiind de 45.000 lei.

Între timp, au fost făcute angajări. La momentul actual Consiliul local are doi consilieri juridici iar în cadrul Primăriei Tecuci sunt şapte consilieri juridici. Municipiul Tecuci nu a avut nicicând un număr aşa mare de consilieri juridici angajaţi în administraţia locală.

Ieri, la tribunalul Galaţi, a avut loc o înfăţişare întrun dosar deschis de comercianţii de pe strada Ştefan cel Mare, pârăta fiind Primăria Tecuci prin C.C. Hurdubae. Comercianţii doreau revocarea Hotărârii nr. 68 din 29 martie 2018 privind indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare strada Ştefan cel Mare”. Această lucrare are estimată pentru execuţie o perioadă de 8 luni, timp în care comercianţii ar fi puşi în situaţia de a intra în faliment.

La acest dosar împotriva Primăriei Tecuci, ieri la Galaţi au fost trimişi pentru reprezentare atât un jurist din cadrul primarului cât şi avocata Irina Stanciu.

Practic, primăria Tecuci plăteşte atât consilierul juridic din cadrul instituţiei cât şi avocat. Oare disperarea e aşa mare sau este pur şi simplu risipă din banii contribuabililor tecuceni?

În plus, există o ordonanţă clară care specifică faptul că dacă ai jurist anagajat pe dosar nu mai poţi angaja şi avocat pe acelaşi dosar, nu ai voie sa faci contract cu avocat. Este o încălcare gravă a legii faptul că Primăria Tecuci le-a trimis în acelaşi dosar pe ambele, pentru a răspunde amândouă.

Iar de vreun alt contract de reprezentare juridică cu avocata Stanciu pentru procesele primarului nu s-a auzit nimic în ultimele şedinţe ale consilierilor locali în ultimul an. Pe ce bază şi în ce mod se face reprezentarea?