Vitejie în spatele identităţilor false

Primăria Tecuci a făcut sute de angajări în ultimii doi ani, atât pentru societăţile şi instituţiile aflate în subordine cât şi pentru amorul propriu.

Cele mai multe dintre angajări sunt inutile fiindcă instituţiile respective funcţionau şi fără aportul noilor angajaţi. Ba chiar funcţionau mai bine.

Cele mai multe dintre angajări sunt preferenţiale iar posturile scoase la „concurs” au fost ocupate exact de cine trebuia. O singură dată s-a întâmplat să dea rasol şi au angajat pe cine nu trebuie.

La prima vedere toţi noii angajaţi sunt membri PSD, ALDE sau UNPR. Dar mai au ceva în comun: noii angajaţi au fost critici fervenţi ai fostei administraţii.

Dacă ar fi să tragem linie şi să adunăm, descoperim că tot scandalul în care a fost atras Tecuciul în ultima administraţie s-a datorat celor care acum sunt angajaţi în actuala administraţie. Şi toţi au fost recompensaţi pe măsură pentru aportul adus. Iar aceasta fiindcă au fost critici acerbi de pe conturile personale sau de pe zecile de conturi false care există pe paginile de socializare tecucene.

În acest context, de ceva vreme Ziarul Tecucean se confruntă cu o reactivare a conturilor false, motiv pentru care suntem nevoiţi să ştergem anumite comentarii. Comentariile care conţin link-uri către alte publicaţii sunt şterse. Comentariile celor care continuă să dezinformeze sunt, de asemeni, şterse. Nu ne vom lansa în discuţii contradictorii cu cei cărora le place să fie înşelaţi.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este Traian Tudor, poate fi găsit mai peste tot în online-ul din Tecuci. Înainte se numea altfel, dar am fost nevoiţi să-i blocăm acel cont. Comentariile lui erau uneori mai lungi chiar decât articolul la care comenta iar unele dintre ele conţineau link-uri, lucru inacceptabil. Acum a luat-o de la capăt, cu un alt cont.

Dat fiindcă astfel de comentarii vor continua, cei care le scriu ar trebui să se întrebe: spune comentariul meu ceva nou?; conţine cuvinte obscene?; este adevărul meu mai adevărat decât adevărul lor?.

Ştiu, ne veţi spune faptul că adevărul nu are grade de comparaţie. E adevărat, în gramatica limbii române adevărul nu are grade de comparaţie.

Dar acest lucru nu este valabil şi în online-ul tecucean unde cei cu conturi false vin să ne încredinţeze faptul că adevărul lor este mai adevărat decât adevărul nostru. Iar acest lucru trebuie să înceteze.