Primăria închiriază spaţiul carosabil cu 135 lei/an. Sau mai mult

În data de 27 decembrie 2017, în şedinţa Consiliului local Tecuci, a fost aprobat Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare din Municipiul Tecuci.

 Prin acest regulament s-a instituit o taxă de 135 lei/an pentru parcările de reşedinţă. Parcarea de reşedinţă este orice parcare amenajată şi semnalizată prin indicatoare şi marcaje care o delimitează de partea carosabilă a drumului sau de restul domeniului public şi privat. Parcarea de reşedinţă este situată la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor şi este destinată utilizării de locatarii acestor imobile.

În cazul în care numărul de locuri de parcare din parcarea de reşedinţă este mai mic decât numărul de solicitări, sau în cazul în care există mai multe solicitări pentru acelaşi loc de parcare, atribuirea locurilor se va face prin licitaţie publică cu strigare pentru fiecare loc de parcare.

 Prin urmare, fiecărui proprietar de apartament care face dovada deţinerii unui autoturism îi revine un loc de parcare pentru care va plăti 135 lei/an. În cazul unei licitaţii suma poate ajunge şi la 300 lei pe an.

O familie care deţine mai multe autoturisme poate obţine încă un loc de parcare prin participarea la licitaţie. Ca în orice licitaţie, familia respectivă se poate retrage. În schimb, cel căruia trebuia să-i revină iniţial locul de parcare va ajunge să plătească şi de două ori mai mult, faţă de ceilalţi, acea taxă de parcare. Pare discriminatoriu.

Între timp Primăria Tecuci, prin Direcţia Ahitect Şef, anunţă că au fost modificate semnalizările rutiere pe străzile Aleea Căpitan Gheorghe Decuseară și Aleea Teilor, din cartierul Zona Industrială, în scopul circulației autovehiculelor, în sens unic, după cum urmează:

– Instituirea circulației în sens unic pe Aleea Teilor 1 (din zona blocului D1) până la intersecția cu Aleea Teilor 2 și amenajarea parcării în spic;

 – Instituirea circulației în sens unic pe Aleea Căpitan Gheorghe Decuseară 2, dinspre Aleea Căpitan Gheorghe Decuseară 1;

– Pe Aleea Gheorghe Decuseară 3 se va circula în ambele sensuri.

Din imaginile oferite de primărie constatăm un adevăr trist: În vreme ce unităţile administrative din ţară depun eforturi considerabile pentru lărgirea spaţiului carosabil, la Tecuci acest spaţiu carosabil se îngustează.