„Casa Bridget” sărbătoreşte 15 ani de activitate

Asociatia Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti sărbătoreşte luni, 28 mai, 15 ani de la întemeierea „Casei Bridget”. Evenimentul, programat să înceapă la ora 10, va fi marcat împreună cu rezidenții şi cei care au plăcerea de a fi alături la această sărbătoare.

„Este greu de imaginat faptul că în urmă cu 16 ani, rezidenții noștri, astăzi fericiți, distractivi și iubitori, trăiau în condiții subumane: unii erau înlănțuiți în paturi fără saltele, alții erau lăsați de câteva ore în fecalele lor și în general, toți erau supuși la abuzuri și neglijențe teribile.

Mulți voluntari din orfelinat vorbesc despre mirosul îngrozitor și frigul insuportabil din camere, despre disperarea care se vedea în ochii copiilor și despre toți copiii care trăiau astfel în tăcere, învățând că este inutil să se plângă. Cincisprezece ani mai târziu, rezidenții noștri sunt fericiți, în siguranță și foarte iubiți!  Avem o echipă de oameni minunați, instruiți de specialiști englezi și irlandezi, care îi îngrijesc în fiecare zi, le oferă activități educaționale și distractive, îi susţin și învăță să fie cât mai independenți posibil.

Toți s-au dezvoltat în moduri diferite, unii au învățat să meargă, să se hrănească singuri, alții au învățat să comunice sau să-și arate afecțiunea. Din păcate, unii nu mai sunt cu noi, dar știm că ultimii lor ani au fost cât mai fericiți. Nu vom renunța niciodată să ne străduim că să oferim rezidenților noștri cea mai bună îngrijire posibilă!”, menţionează Claire Melinte, preşedintele Asociaţiei.

Totodată, Asociaţia lansează invitaţia de a participa la această manifestare persoanelor care au plăcerea de a fi alături de rezidenţii Casei Bridget.