La Tecuci cresc tarifele de salubrizare

Astăzi, 24 mai 2018, de la ora 17, va avea loc şedinţa ordinară a Consiliului local Tecuci. Pe ordinea de zi se află 12 proiecte de hotărâre care necesită atenţia consilierilor locali.

Ultimul dintre aceste proiecte a apărut în urmă cu câteva minute, cu toate că trebuia transmis împreună cu celelalte, la data în care s-a făcut convocarea şedinţei. Acest lucru era necesar pentru ca proiectul să fie studiat de consilieri astfel încât aceştia să fie în cunoştinţă de cauză atunci când votează.

Şi în cazul acestui proiect se va motiva că abia astăzi a fost gata, lucru de neînţeles ţinând cont de faptul că aceste modificări erau cunoscute încă din data de 24 aprilie.

Întrucât prin adresa nr. 1444 din 23.04.2018 a SC Tracon SRL Brăila către societatea C.U.P. SRL Tecuci (fosta SC Rampa Rateș SRL Tecuci) prin care se informează că începând cu data de 23.04.2018 nu se mai primește depozitarea de deșeuri municipale și similare acestora la DEDMI Muchea jud. Brăila, de la U.A.T.-urile din județul Galați, este imperativ necesar (!) modificarea tarifului de colectare, transport și depozitare deșeuri municipale, întrucât tariful de depozitare de la noul depozit Tirighina, jud. Galați este diferit de cel de la DEDMI Muchea, jud. Brăila”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Modificările ce au intervenit începând cu 1 mai 2018 asupra unor elemente componente ale tarifelor activităților de salubrizare, sunt:

* tariful de depozitare a deșeurilor municipale nepericuloase din Depozitul Zonal Muchea, jud Brăila, de la 60,75 lei/to fără TVA, la 83,59 lei/to fără TVA la Depozitul Tirighina, jud. Galați;

* modificarea distanței de la 194 km la 150 km;

* creșterea preţului la combustibili de la 4,5 lel/litru fără TVA la 4,6 Iei/Iitru fără TVA, cât și închirierea unui alt mijloc de transport de la 955 lei/lună la 735 Iei/Iună.

Toate acestea conduc la modificarea costurilor de operare a unor prestări servicii de salubrizare, se specifică în proiectul privind „Modificarea anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 65129.03.2018 privind tariful ce va fi practicat de Soc. Compania de Utilităţi Publice Tecuci  pentru unele activităţi din serviciul de salubrizare din Municipiul Tecuci”.