Flagrant după o ameninţare cu arma – Video

Miercuri, 23 mai 2018, lucrătorii din cadrul Servicului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul IPJ Galați, ca urmare a activităților de cercetare și investigare într-un dosar penal, au identificat un bărbat  de 32 ani, ce anterior amenințase că va împușca o persoană de sex masculin, pe raza municipiului Galați.

Urmare a stării de fapt existente, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, au organizat și coordonat o acțiune de prindere în flagrant, având și sprijinul polițiștilor de la Biroul Operațiuni Speciale Galați, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

Astfel, în jurul orelor 11, S. Florin a fost depistat și interceptat în trafic în timp ce conducea autoturismul personal, marca Mercedes S320, pe strada Tecuci. Asupra acestuia (într-o borsetă), au fost găsite mai multe proiectile metalice, destinate folosirii ca muniție pentru un pistol cu aer comprimat.

Continuarea activității polițiștilor s-a materializat prin punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Galați, la domiciliul suspectului.

Cu aceasta ocazie, la domiciliul acestuia, au fost găsite două pistoale, respectiv, un pistol neletal cu aer comprimat, marca MAKAROV, calibrul 4,5 mm și un pistol tip air soft, marca DW, precum și un recipient cu mai multe bile sferice.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, urmare a verificărilor efectuate, a fost constatat faptul că S. Florin avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin 2 CP, amenințare, faptă prevăzută de art. 206 alin 1, CP, și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin 2, CP.