Partidul Naţional Liberal la 143 ani de existenţă

Astăzi, 24 mai, liberalii din toată ţara au sărbătorit ziua Partidului Național Liberal.

Sunt 143 de ani din momentul în care a luat ființă partidul, PNL fiind primul partid politic din România.

„De numele şi istoria PNL-ului se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituţionale (1866), obţinerea independenţei de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului şi crearea României Mari (1918), adoptarea Constituţiei din 1923, şi relansarea economică după criza din 1929-1933.

Foto: facebook

 Istoria partidului liberal se împleteşte cu istoria modernă a României. PNL a dat ţării oameni de stat, cărturari, economişti, gânditori care şi-au adus în mod decisiv aportul la dezvoltarea economică şi socială a ţării. Experienţa politică a PNL este și va fi determinată de identitatea sa. Întemeietorii PNL, care au întemeiat România ca stat modern, au reprezentat o elită a politicii românești. Dorința noastră, năzuința tuturor liberalilor care au activat în PNL după 1990, este aceea de a fi la rândul nostru la înălțimea înaintașilor liberali. 143 de ani de la înființarea partidului impune respectul tuturor membrilor față de cei care au clădit acest partid. Totodată, apartenența la PNL ne bucură, ne mobilizează și ne obligă deopotrivă la a continua politica în interesul cetățenilor.

PNL-ul de azi îmi doresc să fie o forță politică în România, cel mai important partid politic, multă vreme de acum încolo. Nu e doar o ambiție a mea și a colegilor mei. Faptele dovedesc că de fiecare dată când PNL a fost puternic, când a fost la guvernarea țării, România a fost puternică!” menţionează senatorul George Cătălin Stângă.

După o descriere a evoluţiei şi a personalităţilor din PNL, vicepreşedintele Lucian Costin, precizează că de 143 de ani PNL se află în slujba românilor şi în toţi aceşti ani se scrie istorie pentru România.

La mulţi ani PNL şi tuturor liberalilor!