Datele eronate apărute în mass-media sunt contrazise de Primăria Tecuci

Dat fiindcă publicaţia noastră doreşte să îşi informeze corect cititorii din Tecuci, şi nu numai, se cuvine să facem o serie de precizări în lumina noilor informaţii publicate de Primăria Tecuci.

Într-un articol precedent scriam că la nivelul municipiului Tecuci se strâng zilnic, în medie, 16 tone de deşeuri menajere şi că începând cu 1 mai acestea au fost depozitate pe o platformă la marginea oraşului.

Din păcate, aceste informaţii sunt infirmate de datele prezentate în proiectul de hotărâre adăugat în ultima clipă la şedinţa ordinară de ieri.

Proiectul conţine Centralizatorul deşeurilor colectate în anul 2017 la nivelul municipiului Tecuci:

Din acest Centralizator reiese că anul trecut în municipiul nostru au fost colectate, în medie, zilnic aproximativ 40 de tone deşeuri menajere. Deci 40 tone de deşeuri menajere zilnic este corect.

Din acelaşi proiect de hotărâre, publicat ieri, aflăm despre adresa nr. 1444 din 23.04.2018 a SC Tracon SRL Brăila către societatea C.U.P. SRL Tecuci (fosta SC Rampa Rateș SRL Tecuci) prin care se informează că începând cu data de 23.04.2018 nu se mai primește depozitarea de deșeuri municipale și similare acestora la DEDMI Muchea jud. Brăila, de la U.A.T.-urile din județul Galați.

Asta înseamnă că Primăria a început să depoziteze gunoiul pe platforma de la marginea oraşului încă din data de 24 aprilie şi nu 1 mai aşa cum am scris. Iar în ultima lună s-a strâns pe acea platformă o cantitate de 1.200 de tone deşeuri menajere.

Mulţumim Primăriei Tecuci care s-a gândit să ne ofere, chiar şi pe această cale, informaţiile corecte!