„Dragi mi-s cântecul și jocul”, cronică de festival – Galerie foto

 Sub titlul  Dascălul – promovatorul tradițiilor și datinilor străbune, vineri 1 iunie 2018, chiar de frumoasa Zi a Copilului, la sala de spectacole „Ion Petrovicia Casei de cultură a municipiului Tecuci s-a desfășurat Simpozionul Național și Festivalul de cântec și dans popular  „Dragi mi-s cântecul și jocul”. Festivalul este organizat de Școala  gimnazială „Dimitrie Sturdza” din Tecuci, ajuns acum la cea de a VIII-a ediție, coordonator principal fiind înv. Florentina Golea.

 Intrând în holul ce duce spre sala de spectacole, am văzut frumos expuse, obiecte și porturi populare, toate legate de frumosul sat românesc, locul de unde pleacă și se întorc cu drag românii noștri.

La concurs, au fost înscrise 80 de formații și interpreți, fiecare dorind să ne arate cât de bine au fost pregătiți pentru acest festival, purtând cu ei bucuria că se află acum pe marea scenă tecuceană. Frumoasă și remarca prezentatorului, care a spus  „Nimic nu îmbracă corpul mai frumos decât portul nostru popular”. Foarte mult adevăr în aceste cuvinte înălțătoare.

 Concurenții au fost împărțiți pe grupe de vârstă, începând cu învățământul preprimar, pregătitor, primar și gimnazial, ultimele două categorii deținând recordul de participare.

Concurenții au fost din Brăila, Bacău, Buzău, Bârlad, Constanța, Ghidigeni, Independența, Liești, Matca, Ploiești și, bineînțeles, din Tecuci.

Juriul a fost format din prof. Raluca Gabor – președinte, prof. Mioara Dibu, referent Claudiu Vișan, prof. Dana Pârvana și coregraf Nicoleta Cucoaneş.

Și pentru că a fost Ziua Copilului, dar și pentru că toți concurenții au fost foarte bine pregătiți, toți au fost premiați cu Premiul I și Premiul II.

 Și totuși, pentru a fi cât mai corecți, considerăm că este absolut necesar să menționăm numele unităților școlare care au participat la acest frumos eveniment începând cu Grădinița PP Prichindel Tecuci, Grădinița PP Alegretto Tecuci, Grădinița PP nr. 1 Matca, Grădinițele nr. 13 și 16 din Tecuci, Grădinița din Tălpigi, Şcolile: Şt. O. Iosif, D. Sturdza, Iorgu Iordan, Elena Doamna, Ion Petrovici, Anghel Rugină Tecuci, Club Art Tecuci, Şcoala I. Creangă Brăila, Grupul Tehnologic A. Saligny Bacău, Şcoala nr. 11 Buzău, Şcoala nr. 1 Independența, Şcoal Unirea Brăila, Şcoala Costești – Buzău, Şcoala Sascut – Bacău, Şcoala Jilau – Brăila, Şcoala Siliștea – Brăila, Soul Music Art Bârlad – filiala Tecuci, Şcoala Radu și S. Navian  Afumați – Ploiești, Şcoala Emil Brăescu Măgura – Bacău, Şcoala Huruieşti – Bacău, Centrul de cultură pentru copii și tineret Brătuleşti – Corod, Şcoala G. Ivașcu Cerţeşti, Şcoala nr. 1 Casimcea și altele.

 Adresăm felicitări participanţilor, coordonatorilor, organizatorilor și, în special, prof. Florentina Golea, pentru sufletul ce îl pune în realizarea acestui interesant proiect!

Iancu Aizic