Renumita interpretă Daniela Vlădescu pe scena Ateneului tecucean – Galerie foto

În continuarea manifestărilor culturale prezentate de Fundaţia Pelin, duminică, 3 iunie 2018, spectatorii prezenți în sala Ateneului, doritori de frumos și de cultură, au avut fericitul prilej de a o vedea, asculta și aplauda pe marea interpretă Daniela Vlădescu.

 Născută la 10 decembrie 1956, la București, a urmat timp de 12 ani pianul în școală și liceu, continuând cu încă 5 ani la Conservator, dar, pentru a putea supraviețui, a fost nevoită să cânte și prin restaurante. În urmă unor concursuri, a ajuns totuși prim solistă la Opera din Brașov, aici având și câte 21 de spectacole lunar. A fost apoi transferată la Opera Română din București pentru ca în final să reușească, tot prin concurs, să ocupe postul de manager la Teatrul Național  de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, concertând în multe orașe și chiar peste hotare, cucerind peste tot premii și aplauze.

În sala Ateneu, până la începerea concertului, pe ecran se derulau imagini din concertele susținute de marea interpretă în diferite orașe și țări.

 Spectacolul a fost deschis de Daniela Vlad, realizator de emisiuni la postul de radio PRO FM – liderul FM, un apropiat al evenimentelor de la Ateneu, loc unde se petrec seri de adevărată cultură. Mă bucur, a spus vorbitoarea, pentru că sala este plină și îl văd în față pe părintele Vasile Jalbă împreună cu distinsa lui soție, și îl rog să binecuvânteze acest minunat eveniment. Prezentatoarea continuă prin a ne spune că și acest eveniment se înscrie în seria celor dedicate Centenarului Unirii, să ne bucurăm de ce au făcut înaintașii noștri și să încercăm ca noi să facem mult mai mult.

 „Pentru invitata specială de astăzi nu e nevoie de nici o prezentare, pentru că numele ei spune absolut totul. A fost o îndrăgită solistă și prim solistă a Operei Naționale din București, acum fiind manager la Teatru de opera și balet Oleg Danovski din Constanța. Spun cu siguranță că dânsa  este o mare solistă care nu cântă, ci pictează cu vocea ei.  Are în palmares premii numeroase și valoroase pe care nu mulți le pot obține. Să o primim deci cu aplauze pe marea interpretă Daniela Vlădescu, a încheiat simoatica prezentatoare, realizatoare de frumoase emisiuni culturale radiofonice.

 Întâmpinată cu multe aplauze, a intrat în scenă interpreta Daniela Vlădescu care a început prin a ne spune că este foarte încântată de venirea la Tecuci, în acest Ateneu, unde, de pe internet, a văzut că se întâmplă lucruri cu adevărat minunate, care fac cinste Tecuciului și de aceea, se bucură că poate trece prin acest loc unde cultura este cu adevărat la ea acasă.

Recitalul interpretei a cuprins piese de Fr. Schubert – Ave Maria, G. Puccini – Vissi d’arte  și Tosca, E. Kalmann – Csardas și Silvia, Fr. Lehar – Aria Viliei și Văduva veselă, L. Bernstein-  I feel pretty și West Side Story, F. Loewe – I could have dance și My fair Lady, R. Leoncavallo – Matinata, S. Gastaldon –  Musica proibita, E. Tagliaferi – Passione, E. Cannio  – Surdato’ nnamurato, G. Ferilli – Un amore cosi grande, E. Piaf –  La vie en rose și Je ne regrette rien, A. L. Weber – Memory și Cats și G. Gershwin- The man I Love.

 În continuare, apreciata interpretă a solicitat acompaniamentul la pian al profesorului tecucean  Olimpiu Zăgrean alături de care a prezentat piesele din repertoriul românesc intitulate: Doina Stăncuţei și La seceriș de T. Brediceanu, Aria Ioanei și Răspântia de F. Comisel, Floricică de pe apă de T. Brediceanu și Lăsăți-mă să cânt și Aria Berthei de G. Dendrino.

Încheindu-și programul, îndrăgita solistă a primit un frumos buchet de flori din partea gazdei, Doru Eugen Pelin, alături de mulțumirile pentru spectacolul realizat la Tecuci. După marea de aplauze, solista a spus „Vă mulțumesc pentru primirea făcută aici, viața este frumoasă și merită trăită. Mulțumesc încă odată, tuturor!”

 În final, prezentatoarea evenimentului Daniela Vlad, ne reaminteşte faptul că avem o țară minunată, să conștientizăm acest lucru și să spunem, acum, cu toții  La mulţi ani, România, la mulţi ani românilor!

 

Iancu Aizic

 

 

 

 

 

You cannot copy content of this page