Aviz funcţionarilor publici care își rezervă locuri pentru îmbarcare la mitingul PSD

De câteva zile se anunţă pe toate canalele media că PSD va organiza sâmbătă, 9 iunie, un miting, acesta fiind organizat de Dragnea şi ai lui. Aşadar PSD-ul face protest, ba întru susţinerea familiei tradiţionale, ba pentru Dăncilă, ba împotriva abuzurilor justiţiei sau apărarea justiţiei, ba pentru cine ştie ce idee a opoziţiei.

La mitingul PSD organizarea este astfel: „Grupe de 10 oameni cu Șef grupă; Grup de 40 de oameni cu Șef Grup; Detașament de 100 de oameni cu Șef detaşament”. Se poate observa lesne că un grup este format din patru grupe iar un detașament este format din două grupuri și jumătate.

Oamenii PSD, parte asistaţi sociali vor fi luaţi pe sus, îndesaţi în maşini, le sunt promişi nişte mici şi o bere iar la cei în vârstă poate 10 – 20 de lei la pensie. Unii, din cei care vor fi prezenţi la miting la ora 20 (douăzeci!), habar nu au pe ce lume sunt, vor purta „lozince” pe „pancarde şi plancarde”, şi nu cred să poată defini democrația sau să enumere vreun abuz pentru care se protestează în Bucureşti. Dar trebuie să fie la număr, c-aşa vrea partidul şi şeful suprem.

La Tecuci, prima gaşcă formată din senatorul Butunoi împreună cu city managerul, viceprimarul şi şefa femeilor din PSD, îşi strâng oameni pentru a-i plimba în capitală. Cea de-a doua gaşcă, formată din C.C. Hurdubae şi consilierul personal Grosu strâng altă echipă de oameni cu care să defileze la miting, în mare fiind asistaţii sociali ai municipiului, turma lui C-tin Grosu.

Ieri, 5 iunie, consilierul local PSD Tudor Câmpanu era în primărie, scopul acestuia fiind de a invita funcţionarii publici la mitingul PSD. Reamintim consilierului local şi consilierului personal al primarului faptul că în Statutul Funcționarilor Publici, la Art. 44 se precizează:

„(3) Funcţionarii publici au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice”.

Reamintim primarului Tecuciului că angajaţii UAT şi a celorlalte instituţii subordonate nu pot fi obligați să participe la mitingul din București, împotriva voinței lor, împotriva statutului pe care îl au. Aceşti oamenii nu trebuie să meargă pentru frica de a nu-și pierde locul de muncă, deoarece faptul în sine e un abuz al primarului şi acoliţilor săi.

A fost lansat site-ul MitingcuJapca.ro, unde cetățenii din țară care sunt constrânși să participe la mitingul organizat de PSD sunt încurajaţi să povestească despre aceste abuzuri.