Doi ani de administrare jalnică

Iată că au trecut doi ani de când tecucenii și-au ales primarul, de când și-au pus speranțele în promisiunile și  judecata lui Hurdubae, nădăjduind că toate problemele și nevoile cu care se confruntă Tecuciul vor fi rezolvate.

Au trecut doi ani de la alegeri iar rezultatele muncii primarului și Consiliului local nu satisfac pe nimeni. De ce? Deoarece singurul lucru realizat a fost doar angajarea nenumăraților membri și susținători de partid în administrația locală și în instituțiile subordonate Consiliului local.

Au trecut doi ani de când candidatul, astăzi primar, promitea că va asfalta 60 km, va moderniza, va îmbunătăți cap-coadă Tecuciul, va angaja tineret, ba promitea și spital regional și multe altele. 

A rezolvat doar înființarea locurilor de muncă: pentru mulți care sunt pensionari sau mai au un an doi până la vârsta pensionării. A reușit să creeze o administrație locală formată din habarniști care nu știu să întocmească un proiect benefic municipiului, care nu au idee cum ar fi normal să-l reprezinte într-o instanță.

A reușit performanța de a se înconjura de subalterni care fac doar referate de necesitate, acestea constând în contractarea altor firme care să realizeze proiecte și reprezentanță. Proiecte de sute și sute de milioane.

Totodată a reușit să facă Tecuciul vedetă în mass-media: filmările cu realitatea cruntă din spital, acordarea titlului de cetățean de onoare altei parașutiste, udarea spațiilor verzi cu buldoexcavatorul, ş.a.

A criticat vehement fosta administrație că a cheltuit cu spectacole inutile, dar la rându-i a înmulțit manifestările culturale și când s-a tras linia s-a constatat că a plătit aproape dublu la unele spectacole.

Cetățenii sunt nemulțumiți de „realizările” primarului și de faptul că  au fost mințiți în campanie, acum, după doi ani, realizând că au fost făcute doar promisiuni deșarte.

Despre aleșii Consiliului local nu pot spune decât că 80% din ei și-au vândut sufletul pentru propriile avantaje. Au uitat cu desăvârșire jurământul făcut și au ales să le meargă bine lor și apropiaților de partid, angajaţi „fără număr” în instituțiile tecucene. Acum nu mai deschid gura în ședințe deoarece primarul le-a tăiat limba atunci când le-a satisfăcut poftele.

Ce este de făcut? Nimic. Așteptați, tecuceni, încă doi ani și, în acest timp, meditaţi cui acordați votul vostru.