Candidaţi independenţi interesanţi de preluarea noului partid tecucean

Avocatul Bogdan Frâncu, iniţiatorul Partidulului Oraşului Tecuci (POT), a susţinut ieri, 20 iunie, o conferinţă de presă, dorind să sublinieze câteva aspecte legate de candidaţii independenţi care sunt interesaţi de preluarea funcţiei de preşedinte al partidului.

„Am spus că principala condiţie este să aibă un program viabil din punctul meu de vedere.

De exemplu mulţi vin şi spun că trebuie schimbaţi actualii funcţionari publici în Primărie şi să aducă oameni competenţi. Sună bine, dar n-ai cum să-i dai afară pentru că sunt nişte legi, ei sunt apăraţi de legislaţie. Nu poţi să-I dai tu afară, aşa, pentru că vrei.

Mulţi aruncă în media, pe internet, tot felul de idei din acestea care, dacă intri puţin şi le pătrunzi în esenţă, îţi dai seama că din punct de vedere legal nu sunt realizabile. Şi-atunci am spus că sunt dispus să-l dau, dar mai întâi să-mi spună câteva cuvinte, sau să-mi dea pe mail un program cu ce are de gând să facă pentru comunitatea locală”.

În continuare av. Frâncu a vorbit despre candidaţii interesaţi de partid, uşa râmânând deschisă şi pentru alte oferte independente: „Am luat legătura cu primii trei candidaţi independenţi. Nu o să dau nume deocamdată. M-au contactat trei domni, destul de importanţi, care nu au mai făcut politică şi care vor să se implice datorită acestui partid.

Au spus că nu au încredere în partidele mari, unde se fac jocurile politice de la centru. Au spus că vor să se implice în politica tecuceană, dar pe un partid local.

Mi-au spus că şi ei ar fi făcut acest lucru, dar dacă tot l-am făcut eu ar dori să-l preia.

Le-am dat termen două săptămâni la fiecare, să-mi dea programul, să-l analizez, după care mă voi decide. Între timp pot apărea şi alţii.

Prima condiţie este programul viabil iar a doua condiţie să fie şi capabili să ducă o luptă din aceasta. Trebuie să aibă timp, posibilităţi financiare, trebuie să aibă o echipă sau cel puţin să fie capabil să lucreze în echipă. Şi-atunci am să le dau partidul”.

POT nu este destinat familiei Frâncu

„Acest partid am vrut să fie contribuţia mea pentru comunitatea locală. Eu, ca avocat, nu am timp şi nici nu vreau să renunţ la avocatură. Nu doresc să dau avocatura pe cariera politică sau pe patru ani de primărie.

Partidul are trei membri fondatori: eu, tatăl şi mama mea. Singurul motiv pentru care are trei membri fondatori este pur juridic, pentru că trebuia să obţin multe hârtii, declaraţii şi n-aveam chef să alerg după unul sau altul. Nu este partidul familiei Frâncu. În momentul în care vine acea persoană dornică să facă ceva pentru comunitate eu mă retrag din funcţia de preşedinte, sunt preşedinte interimar, îi predau partidul. Când el va fi numit preşedinte eu voi rămâne un simplu membru, simplu simpatizant.

Am primit foarte multe telefoane de sprijin. Din păcate mulţi nu au curajul să-şi afirme pe faţă suportul pentru acest partid”, a declarat av. Bogdan Frâncu.