Primăria Tecuci lansează un nou joc: În căutarea Biroului pierdut

Cei care până acum aveau motive, întemeiate sau nu, să se plângă de activitatea, sau inactivitatea, Primăriei Tecuci, în scurt timp vor avea un motiv în plus.

Primăria, aşa cum o cunoaştem noi, va înceta pentru o perioadă să mai existe în sediul aflat pe strada 1 Decembrie 1918, la nr. 66.  

Joi, 24 mai 2018, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local, au avut loc o serie de discuţii referitoare la clădirile aflate în proprietatea UAT Tecuci. În acest context a fost pusă în discuţie mutarea salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în sediul Primăriei Tecuci.

„În următoarea perioadă tot ceea ce se desfăşoară (ca) activitate în cadrul Primăriei Tecuci va trebui să-şi găsească o locaţie pentru reabilitare, fiindcă intrăm într-o reabilitare a clădirii Primăria Tecuci. Avem 140 de oameni care (sic!) trebuie să Ie oferim un birou, deci noi acolo dorim să mutăm o parte din angajaţi, în locaţiile pe care le avem în proprietate. Dacă nu e de ajuns vom căuta şi alte soluţii. După a doua decadă a anului 2019 sperăm că Primăria va fi finalizată”, a spus în şedinţă primarul Hurdubae.

Aşadar, primarul speră ca după 20 ianuarie 2019 reabilitarea termică a Primăriei Tecuci să fie finalizată. Când anume după 20 ianuarie 2019? Oricând, mai devreme sau mai târziu, după această dată.

Acum, sincer, vă puteţi închipui Primăria Tecuci în altă parte decât unde este?

În plus, compartimentele aflate acum într-un singur loc vor fi pentru o perioadă de timp segmentate. Nu cunoaştem perioada de timp. Biroul Resurse Umane va fi într-un cartier, Biroul Investiţii într-altul, Registrul Agricol unde găseşte spaţiu, şi tot aşa. Va fi destul de greu pentru contribuabili să găsească compartimentul din Primărie la care vor dori să ajungă dacă aceste Birouri vor fi mutate în clădirile care aparţin municipalităţii.

Deja îi aud pe tecuceni discutând: „Unde te duci?”, întreabă primul. „La Primărie”, răspunde celălalt. La care primul îi urează „Succes!”. Pentru că va avea nevoie. Şi va fi foarte norocos dacă va descoperi Biroul care îl interesează.