Capcana mortală inaugurată de administraţia Hurdubae

Lăsând la o parte criticile la adresa penibilului de care a dat dovadă administraţia locală atunci când a inaugurat scara de la Grădiniţa Prichindel din Tecuci, se cuvine să tragem un semnal de alarmă.

Scara se doreşte a fi o scară de evacuare în caz de incendiu şi are una dintre formele prezentate mai jos. În realitate este o capcană mortală pentru oricine doreşte să aleagă această cale în caz de incendiu.

 În cazul unui incendiu toate spaţiile închise se vor umple cu fum. Scara inaugurată se află într-un spaţiu închis aflat în legătură cu corpul grădiniţei, prin urmare, în cazul unui incendiu, fumul din grădiniţă va ajunge şi pe această scară.

Să presupunem că în spaţiul destinat scării de incendiu au fost instalate ventilatoare, având rolul de a evacua fumul care va ajunge aici. Nu trebuie să uităm faptul că în cazul unui incendiu alimentarea cu energie electrică a unei clădiri se opreşte. Prin urmare ventilatoarele nu vor funcţiona.

Uşa de la ieşirea din clădire este ea însăşi o capcană. Din imaginile postate se observă că uşa este din PVC. În condiţii de incendiu acest PVC, care este un material plastic, se supraîncălzeşte. Prin supraîncălzire părţile componente care formează ansamblul „uşă exterioară în două canaturi” se lipesc unele de altele şi crează o barieră impenetrabilă.

Cei care au avizat această construcţie cu scopul de „scară de incendiu” au dat dovadă de o inconştienţă ucigaşă.

Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm ca la grădiniţă să nu se întâmple vreun incident!