La trântă cu Justiţia – Video

Încrâncenata luptă împotriva Justiţiei care a culminat cu mitingul organizat de PSD la Bucureşti îmi aminteşte o întâmplare din vremea în care românii aveau televizoare alb-negru.

Cunosc povestea unui copil care a luat-o  razna de bucurie atunci când a aflat din programul radio-tv faptul că Televiziunea Română va începe transmisia emisiunilor în format color şi parţial color. Acest lucru se întâmpla demult, tare demult.

Două ore a alergat copilul nostru cu programul în mână prin vecini pentru a-i înştiinţa că TVR va transmite color şi că de atunci încolo s-a terminat cu alb-negru.

Ajuns acasă, după ce a însufleţit jumătate de cartier, mama lui i-a dat o veste tristă. Astfel a aflat că, într-adevăr, românii vor avea emisiuni şi filme şi restul color. Dar vor putea recepţiona emisiunile în noul format doar dacă au televizoare color, lucru care nu era şi cazul familiei respective, care deţinea un televizor alb-negru.

Revenind la lupta coaliţiei de guvernământ cu Justiţia, nu se poate să nu observi asemănarea.

Noile legi ale justiţiei coapte de coaliţia PSD – ALDE vin în ajutorul celor care se află în sistemul bugetar. Aceste legi nu te ajută cu nimic dacă, să zicem, ai furat o pâine pentru a-ţi hrăni copilaşii. Tu vei face în continuare închisoare în timp ce acei bugetari care au furat 100 de pâini scapă. Atâta timp cât nu vom fi cu toţi bugetari noile legi ale justiţiei sunt discriminante.

Dar până ce românii vor reuşi să se angajeze cu toţii în sistemul bugetar va mai trece multă vreme. După fluxul de angajări din Primăria Tecuci se pare că suntem pe drumul cel bun, nu trebuie să disperăm. Până la urmă, dacă putem să facem o comparaţie, vom avea cu toţii televizoare color.