CUP Tecuci îşi modifică iar tarifele

Compania de Utilităţi Publice (CUP) supune hotărârii Consiliului local Tecuci, în şedinţa din 28 iunie, un proiect care conţine noile preţuri ce vor fi practicate de societate.

Una dintre activităţile companiei se referă la stropitul stradal, sau „stropit căi publice”, aşa cum este denumită această lucrare în proiectul de hotărâre.

Pentru necunoscători amintim că stropitul stradal este acea activitate prin care o cisternă având ataşată o instalaţie de stropit, ansamblul astfel format purtând denumirea de autostropitoare, împrăştie apă pe străzile din municipiu.  

 Conform referatului de necesitate ataşat proiectului, o autostropitoare, pentru a cărei închiriere vom plăti 9.300 lei pe lună, va fi prezentă zilnic, timp de 5 ore, pe străzile municipiului Tecuci. Tot din referat aflăm că această autostropitoare va împrăştia câte 8 mc de apă zilnic, timp de 21 zile pe lună. Din referat nu reiese ce nevoie are autostropitoarea de combustibil pentru 31 de zile din moment ce apă are doar pentru 21 de  zile.

O altă activitate inclusă de companie în lista de preţuri se referă la „curăţat manual zăpada pe trotuare”. Aici preţurile diferă în funcţie de grosimea zăpezii. La rândul ei, zăpada este împărţită în două categorii: afânată şi bătătorită. Pentru îndepărtarea de pe trotuare a zăpezii bătătorite preţurile sunt mai mari.

 Pentru necunoscători amintim că zăpada bătătorită este acea zăpadă afânată lăsată ore în şir să zacă pe trotuarele din municipiu.

Până în acest moment Primăria Tecuci nu a anunţat cum vor influenţa noile tarife de salubrizare taxa de habitat şi ce se întâmplă în cazul tecucenilor care au plătit deja această taxă.