Efectivele MAI au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații – Video

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit și pe timpul nopții de 30 iunie spre 1 iulie în sprijinul populației afectate de inundații. Avertizările meteorologice și hidrologice au fost restrânse, situația revine la normal în zonele afectate.

Pe parcursul nopții trecute, angajații MAI au intervenit pentru salvarea şi evacuarea a 45 de persoane.

Mai sunt valabile avertizări hidrologice până astăzi, 1 iulie, la ora 16, respectiv mâine, 2 iulie 2018, la ora 16.

După finalizarea intervențiilor în zonele afectate, autoritățile locale vor face evaluarea pagubelor produse și se vor analiza variantele pentru sprijinirea populației în vederea refacerii locuințelor afectate.

În acest moment, traficul rutier este afectat pe 5 drumuri naționale și 13 drumuri județene, iar traficul feroviar este întrerupt pe 2 tronsoane de cale ferată, secția 205 Băbeni – Alunu la km feroviar 34+400 de metri și secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului pe raza localităţii Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

De asemenea, la primele ore ale dimineţii se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică în 5 localități din 3 județe (CV, HR și SV) unde erau afectați peste 200 de consumatori. Se acționează pentru remedierea situațiilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Neamț a fost convocat în această dimineață pentru analizarea situației de pe râurile Siret și Moldova, unde s-au înregistrat creșteri ale debitelor și luare măsurilor necesare.

Pe toată perioada în care efectele fenomenelor meteorologice s-au manifestat, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu peste 20.000 de angajați și aproximativ 7.400 mijloace tehnice de intervenție.

Situația la nivel național este în continuare monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.