Investiţiile pentru modernizarea străzilor din Tecuci arată frumos pe hârtie. Dar nu sunt bani

În data de 21 iunie a fost dat startul lucrărilor de modernizare pe strada Ştefan cel Mare (Strada Mare) şi pe Bulevardul Victoriei, prin predarea amplasamentelor către firmele executante.

Această acţiune a avut mai mult un impact mediatic, menit să acopere tam-tam-ul făcut în urma inaugurării scării de incendiu.

În realitate nu sunt bani pentru investiţii de asemenea anvergură. La ultima rectificare de buget toate instituţiile au cerut bani, bani şi iar bani. Pentru salarii, evident. S-au mai solicitat bani şi pentru plata penalităţilor de întârziere ale unor facturi neonorate.

În şedinţa extraordinară a Consiliului local Tecuci, din data de 19 iunie, un consilier liberal l-a întrebat pe primar cum a fost stabilită prioritatea construirii trotuarelor pe strada Bobâlna în defavoarea unor străzi care necesită reabilitare.

„Nu sunt investiţii de mari dimensiuni şi ne-am orientat după posibilităţi”, a răspuns Hurdubae, făcând referire şi la Fundătura pe care locuieşte viceprimarul.

De unde va scoate administraţia locală bani pentru modernizarea celor două străzi rămâne un mister. Toţi banii se duc pe salarii iar „posibilităţile” administraţiei PSD se reduc la trotuare şi fundături.