„Cu șevaletul în vacanță”, tabără de creație – Galerie foto

În perioada  25 – 29 iunie 2018, Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, structură a Şcolii Gimnaziale  „Gheorghe Petraşcu“  Tecuci, şi-a deschis porţile pentru a desfăşura Tabăra de creaţie, etapa a III-a, „Picături de vară pe şevalet” din cadrul Proiectului Naţional  „Cu şevaletul în vacanţă”, aflat la ediția a VIII-a, avizat de Ministerul Educaţiei Naționale şi inclus în  Calendarul Activităților Educative Regionale 2018 conform documentului nr.  24986/2/22.01. 2018, poziţia 251.  

Activităţile taberei au debutat cu invitaţia Lizucăi în Dumbrava Minunată, care a prezentat în versuri atelierele ce au fost deschise pe parcursul săptămânii: pictură și desen, olărit, design vestimentar, teatru de păpuși. Au urmat momente artistice susţinute de Alexe Raluca, Colea Sebastian, Iancu Delia şi Căliman Ştefan menite să-i introducă pe copii în atmosfera de poveste creată prin decorurile specifice fiecărui atelier și cadrul natural în care s-a desfășurat activitatea.

 120 de copiii și-au etalat din plin creativitatea timp de o săptămână în Dumbrava Minunată, îndrumați de cadre didactice inimoase și dedicate meseriei de dascăl: Radu Valerica – Grădiniţa „Dumbrava Minunată” – iniţiatoare şi  coordonatoare proiect, Popa Aurora – Grădiniţa nr. 15, Iancu Felicia – Grădiniţa nr. 15, Cocoiag Oana – Grădiniţa nr. 15, Căliman Luminiţa – Grădiniţa nr. 3, Mândru Nica – Grădiniţa nr. 3, Ariton Gabriela – Grădiniţa nr. 3,  Palade Georgeta – Grădiniţa Torceşti și meşterul olar Munteanu Cristian.

La atelierul teatru de păpuși au fos ca invitați „micii actori” de la Grădinița „Ion Creangă” Galați conduși de doamnele educatoare Samoilă Gabriela, Lificiu Anișoara, Șoltuz Ramona, care ne-au încântat cu  piesa „Punguța cu doi bani”.

Rezultatele muncii copiilor au pavoazat pereții galeriei „Helios” a Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” într-o frumoasă și emoționantă expoziție în care cei mici și-au dezvăluit părticele din sufletele lor mari și pline de puritate și iubire. Ca suvenir, și-au păstrat oalele de lut pictate și modelate în timpul taberei.

Finalul taberei a fost marcat de asemenea de momente artistice susținute de Ariton Maria, Ariton Mihaela, Tudorache Miruna, Ariton Teodora și Tanțău Alexandra și de premierea copiilor, răsplătiți pentru creațiile lor cu diplome și premii oferite, ca în fiecare an, de Primăria Municipiului Tecuci.

 

Prof. Felicia Iancu, Prof. Valerica Radu