O parte din comercianţii Pieţei au fost forţaţi să închidă tarabele

Luni, 2 iulie, C.C. Hurdubae anunţa cu surle, trâmbiţe şi poze că au început lucrările pentru obiectivul de reabilitare acoperiș Piața Centrală Tecuci: „Lucrările vor fi executate de firma S.C. FB Construcții SRL Barcea și presupun înlocuirea actualului acoperiș din tablă si policarbonat cu panouri sandwich cu luminatoare din sticlă, ventilatoare și instalație de degivrare pentru a menține jgheaburile și burlanele libere de gheață”.

Ieri după amiază, comercianţii pieţei din partea intrării dinspre hala de carne Prună şi dinspre hala de brânzeturi, îşi strângeau frumos marfa şi o îngrămădeau pe unde puteau. Comercianţii au explicat că li s-a spus să strângă toată marfa, să închidă magazinele şi tarabele deoarece lucrările reabilitării acoperişului vor începe în data de de 5 iulie din acea zonă a pieţei.

Pentru început, vânzătorii au fost informaţi că lucrările vor dura o săptămână, timp în care trebuie să-şi pună lacăt pe marfă şi să-şi ia liber. În acest răgaz în care tarabele vor fi închise e posibil ca unele mărfuri deţinute să intre în termen de expirare.

Dacă lucrările de reabilitare ale acoperişului Pieţei vor dura câte o săptămână pentru fiecare perimetru, rezultă că într-o lună ar fi finalizată lucrarea. În proiectul de realizare a acestei investiţii de 621.875 lei, durata executării este trecută de funcţionarii Primăriei cu termen de 12 luni. Aceasta ar însemna un an, respectiv până la vara viitoare.

Vom vedea dacă comercianţii vor putea să-şi deschidă tarabele peste o săptămână ori vor fi nevoiţi să-şi ia un alt concediu şi să ţină marfa sub lacăte.

Cert este faptul că aceşti comercianţi au început să-şi facă griji pentru marfa care este în scurt termen de valabilitate şi pentru că o perioadă nedefinită nu vor avea încasări.

 

 

error: Content is protected !!