Strada Ana Ipătescu din Tecuci între trecut şi viitor

Locuitorii cartierului Bălcescu din Tecuci, precum şi cei care tranzitează acest cartier, sunt nemulţumiţi de starea proastă a străzii principale. Strada Ana Ipătescu este plină de gropi, lucru care îi îndurerează profund pe conducătorii auto nevoiţi să folosească această arteră de circulaţie.

C.C. Hurdubae a anunţat că s-a început modernizarea străzii Ana Ipătescu.

„Vineri, 8 iunie 2018, am dat ordinul de începere pentru obiectivul de investiții <Modernizare Strada Ana Ipătescu> care urmărește refacerea structurii stradale, a trotuarelor și canalizării pluviale”, a scris primarul pe pagina sa.

Este pentru a doua oară în ultimul an când se încearcă reabilitarea străzii Ana Ipătescu

„Astăzi au început lucrările de frezare și plombare în cartierul Nicolae Bălcescu pe strada Ana Ipătescu, începând de la intrarea în oraș până la podul C.F.R., pe ambele sensuri de mers”, scria viceprimarul Pintilie pe pagina sa, la data de 4 octombrie 2017.

După plombare strada Ana Ipătescu are gropi mai adânci

 Administraţia Hurdubae a reuşit o performanţă unică: la opt luni de la plombare găurile din asfalt sunt mai adânci decât înainte de plombare. Acest lucru poate fi explicat doar prin faptul că găurile iniţiale au fost frezate înainte de plombare.

Locuitorii cartierului Bălcescu spun că plombarea s-a făcut pe ploaie iar unele găuri au fost astupate cu pământ în loc de bitum.

Între timp plombele au dispărut iar strada Ana Ipătescu dezvăluie, în întreaga ei măreţie, performanţa administraţiei PSD.

Scurt istoric

Duminică, 23 Iulie 2017, eram înştiinţaţi că CJ Galaţi a aprobat  suma de 460.000 lei pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu din Tecuci.

Din iulie până în decembrie au dispărut banii

După ce timp de cinci luni exaltarea i-a cuprins pe utilizatorii online, în a şasea lună a sosit dezastrul: tecucenii au pierdut 313.100 lei. Asta înseamnă că pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu au fost cheltuiţi 146.900 lei, iar 313.100 lei s-au întors la CJ Galaţi, pentru că în proiectul de finanţare aprobat era specificat „plombare”.

„Nu se putea cheltui pentru a plomba o stradă 460.000 lei, indiferent ce suprafaţă are”, a spus revoltat primarul tecucean într-una dintre şedinţele Consiliului local.

„Dumneavoastră aţi spus că o să se cheltuiască până la ultimul leu”, a răbufnit un consilier local, în aceeaşi şedinţă. „Pentru Ana Ipătescu, Consiliul Judeţean ne-a oferit 460.000 lei, deci noi nu puteam să turnăm covor asfaltic când scria plombare”, a venit replica edilului tecucean.

Perspective

Pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu vor fi alocaţi 3.543.239,89 lei, adică peste 35 miliarde lei vechi. Nu este clar de unde va face rost administraţia de aceşti bani.