Spaţiile publice din Cosmeşti: Neputinţă sau lene? – Galerie foto

Rolul ecologic al zonelor verzi este esențial în menţinerea  echilibrului dintre om şi natură. Sportul, joaca şi relaxarea în aer curat sunt vitale anumitor categorii de vârstă.

Primarul comunei Cosmeşti, aflat la cel de-al patrulea mandat, a gândit la calitatea pe care o au zonele verzi, aceea  a ionizării atmosferei, cu ioni negativi, care sunt benefici pentru sănătatea oamenilor, influențând pozitiv psihicul și activitatea cardio-vasculară. Drept urmare, a obţinut înfiinţarea unui parc, prin fonduri europene, în sat Furcenii Vechi. Parcul a fost dat în folosinţă la începutul anului 2015, autoritatea locală având la dispoziţie aproximativ 90.000 euro pentru această investiţie.

 După aproape patru ani de la execuţia acestui parc, se remarcă faptul că în unele părţi gardul stă să cadă fiind sprijinit de un profil de fier, buruienile cresc şi se dezvoltă armonios, coşurile de gunoi sunt pline  şi dau pe dinafară. Instalaţiile de joacă pentru copii, leagăne şi topogane, sunt pârlite de soare, administraţia locală nu a gândit la necesitatea arborilor care să creeze confortul acestei zone care se dorea de relaxare. În intervalul orar 10-18 este imposibil să scoţi copilul în parc deoarece ai toate şansele să faci insolaţie.

Parcul are şi gropi, în interior şi exterior, unele chiar de 1 metru adâncime, fiind un real pericol pentru copii.

 Consilierul local Cornel Micu  a sesizat deseori acest aspect în şedinţele CL, dar nu s-a luat nici o măsură în ultimii doi ani.

Gropile betonate  care răsar în drumul nostru sunt folosite pe post de container, primarul neconştientizând cât de riscante sunt.

Continuăm itinerarul în Furcenii Noi pentru a vedea unde se poate face antrenament şi sport. Găsim un stadion cu câteva şipci din ceea ce a fost odată un gard, iar în unele părţi buruienile sunt mai înalte decât statura omenească. Bare de fier ruginit,  gropi pline de apă de la ploaie şi multe, multe buruieni.

Satele Cosmeştiului sunt uitate de autorităţi, iar peste intenţiile bune care au fost odată acum se instalează degradarea.