Delapidare de 620.000 lei înfăptuită de două contabile

Şi-au folosit calitatea de contabil pentru a însuși sume de bani din bugetul a două unități de învățământ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați,  au efectuat, în cursul zilei de 11 iulie a.c., 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de delapidare și fals, prin care au produs un prejudiciu de 620.000 lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, două femei de 39 și 43 ani,  în calitate de contabili la două școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestionau și administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităților de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului uneia dintre ele. 

În acest sens, cele două femei ar fi  folosit contractele încheiate între societățile comerciale și școlile unde lucrau, introducând la plată, în actele contabile ale unităților de învățământ, facturi emise de cele două societăți, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii și plata unor produse fictive.

Prin activitatea infracțională a persoanelor în cauză, unitățile de învățământ au fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620.000 lei.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată, față de cei trei fiind dispusă, prin ordonanță, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.