Lecţie de atitudine şi echitate civică oferită de Primăria Tecuci

Primăria Tecuci a lansat o ofertă de achiziţie pentru servicii de organizare tabere de 7 nopţii – 8 zile, pensiune completă, în județul Prahova, judeţul Braşov sau în județul Sibiu, cu o valoare estimată totală de 126.933,34 lei.

Astfel, în perioada 30 iunie 2018 – 28 august 2020, 80 de copii din Cartierul Bălcescu vor fi trimişi în tabere, în cadrul proiectului „Şansa T – Măsuri integrate de educaţie, formare profesională, ocupare, asistenţă socială continuă şi locuire, în cartierul N. Bălcescu – Tecuci”. Proiectul are în vedere reducerea numărului de comunităţi marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Cum vor fi selectaţi ce 80 de elevi nu este greu de imaginat.

Învăţătoarea intră în clasă:

– Copii, astăzi vom învăţa o lecţie de atitudine şi echitate civică, lecţie care vă va fi de folos în viaţă. Pentru acesta vă rog să vă împărţiţi în două grupuri: românii să se mute în rândul de la fereastră, romii pe rândul de la perete.

După ce copiii s-au împărţit pe cele două rânduri, învăţătoarea continuă:

– Voi, cei din rândul de la fereastră, veţi merge în vacanţa de vară în tabără, pentru a înţelege ce înseamnă viaţa de copil. Ceilalţi, de pe rândul de la perete, veţi merge în vacanţa de vară la muncă, pentru a înţelege ce înseamnă să câştigi un ban cinstit.

Ce a fost în capul primarului atunci când a imaginat o astfel de recompensă, excluzând din start o anumită etnie şi adâncind diferenţa dintre copii, este greu, foarte greu de imaginat. Asta dacă, bineînţeles, a fost ceva.