Tecuciul scos la mezat

În şedinţa Consiliului local Tecuci din 17 iulie a fost votat proiectul pentru aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui bun imobil aparţinând domeniului privat al Municipiului Tecuci, situat în Municipiul Tecuci, str. Gheorghe Petraşcu, nr. 64-66, pavilion K.

Această clădire se află la limita de sud-vest a fostei cazarme şi se învecinează la sud cu Muzeul Aviaţiei, imobilul fiind format din construcţie în suprafaţă de 745 mp şi terenul aferent de 971 mp.

Iniţiatorul proiectului, C.C. Hurdubae a specificat că „Este necesară vânzarea imobilului prin licitaţie publică pentru obţinerea de noi fonduri. Propun vânzarea prin licitaţie publică a imobilului, fondurile obţinute urmând a fi folosite pentru investiţii. Preţul de pornire la licitaţie este de 915.662,76 lei + TVAˮ.

În afară de consilierii PNL, care au votat împotriva acestui proiect de vânzare a imobilelor şi terenului aflat în permetrul unităţii militare, ceilalţi consilieri au fost de acord cu vânzarea.

Cel mai probabil, cărţile au fost făcute dinainte, existând şi cumpărătorul, urmând să aibă loc o licitaţie curând. Nu este exclus ca acesta să fie primul pas, iar celelalte bucăţi de terenuri de la unitatea militară să fie vândute pe rând. Despre spitalul regional pe care ni-l promitea C.C. Hurdubae cu senatorul Butunoi, în acea zonă, nu s-a mai auzit nimic, demnitarii preferând să înstrăineze terenurile în loc să construiască.

Consilierii locali care au votat aprobarea imobilului de la UM, pavilionul K, sunt următorii:

– De la PSD: Dănuț Pintilie, Cristinel Mihail Martin, Petronela Monica Diaconu, Tudor Câmpanu, Gina Georgeta Dimitriu, Bogdan Buliga, Grigore Fărcășanu, Constantin Bulhac, Ghiorghi Militici;

– De la ALDE: Vasile Diaconu, Dragomir Lucian Matei;

– De la PMP: Olimpia Valeria Lovin, Vasilică Cristinel Mîrza;

– De la UNPR: Cezar Croitoru.

De la şedinţă au lipsit consilierii Samir Oancă şi Ani Dumbravă.