Curs de formare profesională pentru un angajat din administraţie

Primăria Tecuci plăteşte 54 de milioane de lei vechi pentru ca un funcţionar să-şi însuşească cunoştinţele pe care ar fi trebuit să le aibă la angajare

Încet-încet noii angajaţi din Primăria Tecuci încep să realizeze că nu sunt chiar atât de pregătiţi, pe cât credeau că sunt, pentru postul pe care îl ocupă. Iar primul pas pentru o administraţie eficientă este făcut în direcţia umplerii acelor lacune. Din păcate, chiar şi acest pas este făcut tot pe banii contribuabililor.

Primăria Municipiului Tecuci a achiziţionat, pentru unul dintre angajaţii săi, Servicii de formare profesională de la firma Harrison Consulting & Management SRL. Cursul a fost achiziţionat la 5 iulie 2018 prin SICAP.

Din descrierea achiziţiei aflăm că Tematicile de Curs pentru perioada 25 iunie – 8 septembrie 2018, sunt următoarele:

  • Managementul achizițiilor publice – de la planificare la atribuire;
  • Achiziții publice pe înțelesul tuturor – de la planificare la atribuire;
  • SEAP/SICAP pe înțelesul tuturor;
  • Expert Achiziții Publice – ANC, COR 214946;
  • Rolul primarului în achizițiile publice – de la planificare la atribuire.

Cursul, în valoare de 900 lei, fără TVA (1.071 lei, cu TVA), vine la pachet cu o cazare de 7 zile şi 6 nopţi la hotel Afrodita din Băile Herculane. Pentru cazare tecucenii vor mai scoate din buzunare suma de 3.617 lei, fără TVA (4.304,23 lei, cu TVA). Întregul pachet are o valoare de 4.517 lei, fără TVA (5.375,23 lei, cu TVA).

Din „Programa de Cursuri – Vara 2018” aflăm că firma de la care s-a făcut achiziţia va susţine cursul achiziţionat în perioadele 30 iulie – 5 august şi 20 – 26 august la hotelul din Băile Herculane.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm care dintre angajaţii Primăriei Tecuci va beneficia de acest voiaj pentru care vom plăti 5.375,23 lei, aproape 54 milioane lei vechi.